U DRUŠTVU NAJVEĆIH

Fantastičan niz 'Vatrenih'. Od hrvatske je bolja samo jedna reprezentacija

Zagreb: Hrvatska se plasirala na Europsko prvenstvo
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/30
22.11.2023.
u 18:51

Ako se isključe automatske kvalifikacije na velika natjecanja putem domaćinstava i obrana naslova, Hrvatska je sa 13 plasmana dovoljno za podjelu drugog mjesta s Njemačkom, Engleskom, Italijom i Portugalom

Pobjedom nad Armenijom (1:0), hrvatska nogometna reprezentacija izborila je plasman na Europsko prvenstvo 2024. i tako nastavila sjajan niz. 'Vatreni' su se plasirali na sedmo Europsko prvenstvo, a uz to sudjelovali su u šest Svjetskih prvenstava.

Od 1991. godine, Hrvatska je propustila samo dva velika natjecanja. Prvi puta se to dogodilo 2000. godine kada nije nastupila ne Europskom prvenstvu u Belgiji i Nizozemskoj te 2010. godine kada se propustila plasirati na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici.

GALERIJA Hrvatska na Maksimiru svladala Armeniju (1:0) i izborila plasman na Euro 2024.

Zagreb: Hrvatska se plasirala na Europsko prvenstvo
1/30

U usporedbi s nizovima ostalih europskih reprezentacija od 1996. godine, od hrvatske nogometne reprezentacije bolja je samo jedna momčad.

VEZANI ČLANCI:

Ako se isključe automatske kvalifikacije na velika natjecanja putem domaćinstava i obrana naslova, Hrvatska je sa 13 plasmana dovoljno za podjelu drugog mjesta s Njemačkom, Engleskom, Italijom i Portugalom. Prva je Španjolska s 15 plasmana.

 VIDEO Dalić: 'Pjaca se ozlijedio, ostao sam na jednom napadaču. Zvat ću Belju'

Komentara 1

ČV
čača vrati se
19:46 22.11.2023.

što kažu u regionu na ovu statistiku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije