Veliko priznanje

Fatović preuzima Australce: Uvest ću reprezentaciju u svjetski vrh

elvis fatović
iz privatne arhive
07.02.2013.
u 12:27

Australci su ga angažirali i zbog preporuka najboljeg svjetskog trenera Rudića, kojem je Fatović bio pomoćnik

Elvis Fatović vratio se iz Australije gdje je kao mlad trener (u svibnju će napuniti 42 godine) dobio iznimno priznanje. Australci su mu povjerili vođenje njihove vaterpolske reprezentacije, i to najmanje do OI u Riju 2016. godine.

Otkazali nastup u Svj. ligi

Zamijenit će na toj dužnosti Johna Foxa, koji je reprezentaciju vodio posljednjih pet godina.

Ratko Rudić je za dugodišnjeg pomoćnika u hrvatskoj reprezentaciji imao samo riječi hvale, a čuli su ih i Australci.

– Svi znamo što Rudić znači u vaterpolskom sportu, on je sinonim za taj sport. Olimpijsko zlato u Londonu cijelom je hrvatskom vaterpolu podiglo ugled, pa tako i trenerima. Koristan je za mene bio i boravak u Singapuru i kamp u Johannesburgu – kaže Fatović koji je nakon sjajne igračke napravio i zavidnu trenersku karijeru osvojivši s Jugom tri puta prvenstvo, dva puta kup i Jadransku ligu.

Fatović će posao izbornika preuzeti kad se potkraj veljače vrati u Australiju.

– U Australiji je počelo prvenstvo, pa ću do svibnja obilaziti sve njihove centre i razgovarati sa što više trenera. Australci su otkazali nastup u Svjetskoj ligi, pa ćemo lipanj iskoristiti za više turneja i igranje prijateljskih utakmica i turnira.

Obitelj ostaje u Hrvatskoj

Za početak će Fatović u Australiju sam. U Dubrovniku će ostati supruga Asja i sinovi Marino (18) i Loren (16), također vaterpolisti.

Fatović već ima razrađenu strategiju kako ojačati australski vaterpolo. A ne skriva ni ambicije:

– Cilj je što bolji plasman u Riju i zato ću pomladiti momčad. Talenata ima, infrastrukture također, tako da se može stvoriti jaka reprezentacija. Za to je, naravno, potrebno ojačati australsku ligu ili omogućiti što većem broju igrača igranje za jake europske klubove. Bez barem 20 stresnih utakmica godišnje ne može se biti uspješan u vaterpolu. Ukratko, želim Australiju odvesti u svjetski vrh, do Rija u Top pet svjetskog vaterpola, da se može na svakom natjecanju boriti za medalju – naglasio je Fatović istaknuvši i želju za suradnjom s hrvatskom reprezentacijom i hrvatskim klubovima.

Komentara 1

KA
kajinx
14:15 07.02.2013.

Fatoviću, sretno i puno uspjeha!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije