Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 211
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FED CUP:

Hrvatska u skupini s Estonijom, Izraelom i Turskom

Tennis - AEGON Classic 2013 - Day Six - Edgbaston Priory ClubCroatia's Donna Vekic during her quarter final match against Romania's Sorana Cirstea, at the AEGON Classic at Edgbaston Priory, Birmingham.Nick Potts Photo: Press Association/PIXSELL
Press Association/Pixsell
08.01.2016.
u 14:35

Na turniru će nastupiti 14 reprezentacija, a samo će dvije najuspješnije izboriti plasman u kvalifikacije za Svjetsku skupinu II.

Hrvatske tenisačice će na turniru Prve skupine Fed Cupa, koji će se od 3. do 6. veljače održati u Eilatu u Izraelu. biti u grupi s Estonijom, domaćinom Izraelom i Turskom, odlučeno je izvlačenjem u Londonu u sjedištu Međunarodnog teniskog saveza (ITF).

Hrvatska je, temeljem plasmana na rang listi reprezentacija u Fed Cupu, bila postavljena za nositelja, zajedno sa Švedskom, Velikom Britanijom i Mađarskom. Prema prvoj prijavi, koju je poslala izbornica Iva Majoli, za hrvatski sastav u Izraelu će nastupiti Ana Konjuh (82. na pojedinačnoj WTA listi), Donna Vekić (103.), Petra Martić (148.) i Darija Jurak (52. na WTA listi igračica u paru).

Estonija je najavila dolazak u postavi Anett Kontaveit (91.), Kaia Kanepi (121.), Valeria Gorlats (1040.) i Maileen Nuudi (bez plasmana). Za Izrael su prijavljene Julia Glushko (127.), Shahar Peer (176.), Alona Pushkarevsky (984.) i Shelly Krolitzky (1210.), a za Tursku Çağla Büyükakçay (126.), İpek Soylu (159.), Başak Eraydın (264.) i Pemra Özgen (309.).    

Na turniru će nastupiti 14 reprezentacija, a samo će dvije najuspješnije izboriti plasman u kvalifikacije za Svjetsku skupinu II. U prvoj fazi igrat će se u grupama (dvije po tri i dvije po četiri reprezentacije), a prvoplasirani sastavi iz četiriju skupina ići će u završno razigravanje za dva mjesta koja donose šansu za odlazak u viši rang. Ukoliko zauzme prvo mjesto u grupi, Hrvatska će u razigravanju ići na pobjednika grupe A.

Grupa A: Švedska, Portugal, Ukrajina
Grupa B: Velika Britanija, Gruzija, Južna Afrika
Grupa C: Hrvatska, Estonija, Izrael, Turska
Grupa D: Mađarska, Belgija, Bugarska, Latvija

>> Ana Konjuh i Donna Vekić predvode Hrvatsku

Komentara 1

Avatar rashomonn
rashomonn
15:36 08.01.2016.

Ko je ova lepotica na slici,prelepa je?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije