Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GENERALNA PROBA

Fenomenalni Dončić pred okršaj s Hrvatskom s 32 poena zatrpao Brazil Ace Petrovića

Košarkaši Slovenije svladali su Hrvatsku 94:88 u pripremnoj utakmici za Eurobasket
Foto: BORUT ŽIVULOVIČ
1/3
28.06.2024.
u 23:00

Prije dva dana i Hrvatska je svoju zadnju provjeru imala protiv Brazila te ga svladala u Opatiji sa 91-81. Hrvatska i Slovenija sastat će se prvog dana turnira u Pireju 2. srpnja

Prvi suparnik hrvatske košarkaške reprezentacije na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre, a koji će se igrati sljedećeg tjedna u Pireju, reprezentacija Slovenije u svojoj je posljednjoj provjeri u Ljubljani svladala Brazil sa 86-80 (12-18, 29-19, 21-24, 24-19). Sloveniju je predvodila njezina superzvijezda Luka Dončić sa 32 koša, a jedini preostali s dvoznamenkastim učinkom bio je Aleksej Nikoić sa 14 ubačaja.

Kod Brazila, kojega vodi hrvatski stručnjak Aleksandar Petrović, najefikasniji je bio Caboclo sa 19 poena. Prije dva dana i Hrvatska je svoju zadnju provjeru imala protiv Brazila te ga svladala u Opatiji sa 91-81. Hrvatska i Slovenija sastat će se prvog dana turnira u Pireju 2. srpnja, a s njima u skupini je još Novi Zeland. U drugoj skupini su još domaćin Grčka, Egipat i Dominikanska Republika, a samo pobjednik turnira izborit će nastup u Parizu.

Brazil će sljedećeg tjedna igrati na turniru u Rigi s Kamerunom, Crnom Gorom, Filipinima, Gruzijom i Latvijom.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar barba_arba
barba_arba
21:05 30.06.2024.

Nije loš, ovaj nasljednik Peđe Grbina. Neč niži, ali bolje se uklapa u igru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije