OTVARANJE SVE BLIŽE

FOTO Evo kako će izgledati Camp Nou! 1,5 milijardi eura uloženo je u treći najveći stadion svijeta

Renovirani Camp Nou
FC Barcelona
20.08.2024.
u 19:50

Camp Nou je prvi puta službeno otvoren 24. rujna 1957. godine na blagdan Gospe od Otkupljenja, jedan od tradicionalnih i najvažnijih blagdana u katalonskoj prijestolnici

Gradnja novog stadiona u Barceloni se polako napreduje i primiče se kraju, a previđanje je da bi novi Camp Nou završen trebao biti do kraja ove godine sa 60 posto kapaciteta, dok bi početkom iduće godine radovi trebali biti u potpunosti dovršeni. Uoči završetka izgradnje katalonski klub je objavio slike koje prikazuju kako bi trebao izgledati.

Kapacitet novog stadiona dosezat će čak 105 tisuća gledatelja, dakle 13,5 tisuća više, nego što je to bilo prije nadogradnje te će polovica svih sjedećih mjesta biti natkrivena. Time bi ovaj stadion od 18 hektara u središtu Barcelone trebao postati treći najveći stadion kada je riječ o broju sjedećih mjesta, iza Nardera Modi stadiona u Indiji sa 132 tisuće sjedećih mjesta i Rungrado stadiona u Sjevernoj Koreji s 114 tisuća sjedećih mjesta.

Zanimljivo je i da će krov koji ga treba natkriti biti površine čak 350 tisuće kvadratnih metara, a cijela je investicija nadogradnje i adaptacije vrijedna golemih 1,5 milijardi eura. Do kraja izgradnje stadiona klub igra na Olimpijskom stadionu Lluísa Companysa kod Monjuica u Barceloni. 

Izgradnja Camp Noua započela je još 1954. godine. U prijevodu njegovo ime znači "novo polje", dano jer je zamijenio Camp de Les Corts. Prvi puta je službeno otvoren 24. rujna 1957. godine na blagdan Gospe od Otkupljenja, jedan od najvažnijih i tradicionalnih blagdana u katalonskoj prijestolnici. Arhitekti zdanja su Francesc Mitjan i Josep Soteras u suradnji s Lorenzom Garcia-Barbonom, a inspiracija za dizajn stadiona bio je Feyenoordov De Kuip u Rotterdamu.

VIDEO Poletjela je i boca: Otkriveno što je trener Slavena rekao sucu. mogao bi dobiti drakonsku kaznu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije