VOĐA

FOTO Prepoznajete li ga? Slavonce vodi do neviđenog preporoda, a obožavaju ga tisuće ljudi

Foto: Facebook
1/4
01.03.2022.
u 22:03

Bjelica je bio akter i početka i kraja ove nogometne romantičarske balade. Nastupio je u prvom Osijekovom susretu, a sada je vodio klub iz svog rodnog grada do spektakularne pobjede i ne namjerava stati, iako - oprezno. Niti jednom nije skočio pred rudo pa sam najavio Osijek kao favorita za naslov, dozvolio je da to pokažu rezultati, a Slavonci i Kohorta su to itekako prepoznali

Nenad Bjelica arhitekt je pobjedničkog Osijeka koji slavonskoj metropoli san o naslovu prvaka države iz kola u kolo nikad napetijeg HNL-a sve više pretvara u stvarnost.

Nogometaši Osijeka nisu mogli poželjeti ljepšu proslavu 75. rođendana kluba. U derbiju 25. kola Prve HNL Osijek je na stadionu Gradski vrt pobijedio Dinamo sa 1:0 preuzevši vrh ljestvice. Pogodak odluke postigao je Antonio Mance u 78. minuti i to samo tri minute nakon što je ušao u igru. Bio je to njegov drugi gol nakon što se početkom veljače vratio u Osijek. U prošlom kolu zabio je za pobjedu 3-2 protiv Istre 1961 u petoj minuti nadoknade, a sada je njegov pogodak odlučio i derbi.

Nakon susreta Mance je zahvalio Bjelici na povjerenju, a strateg bijelo-plavih naglasio da su vjerojatno njih dvojica jedini i vjerovali u toliku moć Mancea i sve dobro što može donijeti Osijeku. No, iako su u toj priči možda i 'solirali', u onoj o povjerenju Nenadu Bjelici u Osijeku sigurno nema toliko malo onih koji vjeruju.

Foto: Facebook Leo Nicolier

Na tribinama stadiona Gradski vrt okupilo se oko 7.000 gledatelja. Ulaznice su bile rasprodane tri dana ranije, a sukladno važećim epidemiološkim mjerama u prodaji je bilo 40 posto kapaciteta svake tribine. Dodajmo kako je Osijek u povodu 75- rođendana kluba nastupio u rođendanskom dresu koji je inspiriran dresovima s kraja 80-ih godina i s prepoznatljivim bijelo-plavim bojama. Bio je to ujedno i 1000. nastup Osijeka u HNL-u i to samo dva dana pred okrugli 30. rođendan domaće lige. 

Bjelica je bio akter i početka i kraja ove nogometne romantičarske balade. Nastupio je u prvom Osijekovom susretu, a sada je vodio klub iz svog rodnog grada do spektakularne pobjede i ne namjerava stati, iako - oprezno. Niti jednom nije skočio pred rudo pa sam najavio Osijek kao favorita za naslov, dozvolio je da to pokažu rezultati, a Slavonci i Kohorta su to itekako prepoznali. 

I njegova je pokojna majka bila velika navijačica kluba na Dravi, a osvajanjem naslova Bjelica bi ostvario svoje, njene, ali i snove tisuća navijača napaćene i iseljene Slavonije. Osvajanje naslova bilo bi 'uskrsnuće' Slavonije kakvo se desetljećima nije vidjelo.

Na svoju povijest u NK Osijeku podsjetio je sam Bjelica na svome Facebooku uz nekoliko fotografija pod koje je napisao:

"40 godina bijelo-plavi🤍💙
1982. 1. registracija za NK Osijek
1992. 1. utakmica i prva pobjeda u HNL za NK Osijek protiv NK Zagreb 1:0
2022. 1000. utakmica NK Osijek u HNL uz pobjedu protiv GNK Dinamo 1:0"

Podsjetimo, Osijeku je za vikend čestitao rođendan uz naglasak 'najdraži klube' i tako zasigurno zaradio dodatne simpatije navijača svoga kluba, ako je uopće moguće da ta brojka još naraste.

Ključne riječi

Komentara 1

RE
RedTree
01:54 02.03.2022.

Osijek je trenutno prvi favorit, a i Rijeka tu do.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije