POLUFINALE

Senzacija na Euru! Moćna Francuska izgubila i ostala bez finala

Španjolska - Francuska
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/9
Autori: Hina, Marko Pavić
26.01.2018.
u 19:37

Španjolska se u nedjelju boriti za zlato s pobjednikom susreta Danska - Švedska, dok će Francuzi igrati za treće mjesto.

Senzacija u polufinalu Europskog rukometnog prvenstva, Španjolska je izbacila moćnu Francusku.

Susret je bio izjednačen do 18. minute kada je bilo 8:8. Do kraja prvog poluvremena Španjolska je napravila sjajnu seriju od 7:1, vrhunski je funkcionirala njezina obrana na čelu s vratarom Corrallesom, dok je veteran Šterbik dva puta ušao s klupe i oba puta obranio sedmerce francuskim izvođačima.

Španjolska - Francuska
1/10

Španjolci su i u prvom dijelu drugog poluvremena izgledali fantastično, golovima Solea i Enterriosa te uz još jedan Šterbikov obranjeni sedmerac u 45. minuti stigli su do velikih 23:14. No, tada su praktički stali, a Francuzi su zaigrali na sve ili ništa, agresivno u obrani što je rezultiralo s nekoliko španjolskih izgubljenih lopti pa je Francuska za sedam minuta serijom 6:0 smanjila na 23:20 i pri tom rezultatu imala napad. Ipak, Corrales je zaustavio udarac Abaloa da bi Canellas nakon gotovo osam minuta bez španjolskog gola uspio povisiti na 24:20 na isteku 52. minute čime su otupili nalet Francuza.

Golom Mahea iz sedmerca Francuska je smanjila na 24:21 četiri minute prije kraja uz isključenje jednog španjolskog igrača. Iako je Dumoulin obranio dva udarca španjolskih igrača, lopta se odbijala u ruke Španjolcima te je Entrerrios golom za 25:21 dvije i pol minute prije isteka vremena riješio pitanje pobjednika.

Francuskoj je ovo bio prvi poraz u sedam utakmica na Europskom prvenstvu, a između ostalog su u srijedu svladali Hrvatsku i zatvorili joj vrata polufinala.

Ferran Sole sa sedam i Raul Enterrios sa šest golova predvodili su Španjolsku, dok je Cedric Sorhaindo sa šest golova bio najefikasniji kod Francuske.

Španjolskoj će ovo biti četvrti nastup u finalu europskih prvenstava, ali još nikada nije bila pobjednik. Gubila je finala 1996., 1998. 2006. i 2016. godine.

U nedjeljnom finalu Španjolska će igrati protiv boljeg iz ogleda Danske i Švedske koji se igra od 20.30 sati, dok će se svjetski prvaci s poraženim boriti za treće mjesto.

Komentara 48

Avatar Damir
Damir
19:45 26.01.2018.

Bravo Španjolci. I bez 7 igrača u igri se može do pobjede. Baš mi je drago. Super.

Avatar poljicanin
poljicanin
19:46 26.01.2018.

Senzacija?Da su Španjolci malo više zapeli moglo je biti +10.Najbitnije je da su Francuzi ispali.

VA
vapor
20:05 26.01.2018.

Kako senzacija? Što su Španjolci ekipa boćara pa je senzacija???? Zavidio sam im kako ih nije imprsionirala nikakva "moćna" Francuska. Momci su izašli na teren i dali sve od sebe. Ni traga smušenosti ili strahu... Bravo Španjolci!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije