Osmina finala

Francuzi će kopirati Hrvatsku zbog Lea Messija

Argentina
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
30.06.2018.
u 12:23

Za nas tek sada počinje Svjetsko prvenstvo – kazao je Messi nakon utakmice s Nigerijom i ulaska u osminu finala SP-a

Pomalo je nevjerojatno da dvije velike nogometne nacije nisu dosad međusobno igrale više od četiri utakmice.

Bivši svjetski prvaci dosad su se samo dvaput sreli na svjetskim prvenstvima i u oba je susreta slavila Argentina, davne 1930. godine u Urugvaju bilo je 1:0 za gauče, a 1978., kada je Argentina bila domaćin i okitila se naslovom prvaka, na tom je putu svladala Francusku s 2:1.

Sreli su se još dvaput u prijateljskim susretima, a i u tim je utakmicama pobijedila Argentina, 2007. bilo je 1:0, a dvije godine kasnije 2:0. I sad Francuzi u tom petom srazu žele napokon srušiti Argentinu, drugim riječima, poslati je kući. Kako god završi, jedna velika nogometna nacija nakon sutrašnje utakmice u Kazanju (16 sati) otići će kući.

Messi vodi protiv Griezmanna

Bit će to zanimljiv okršaj i dvojice dobrih poznanika. Iako se nikad nisu susreli u utakmicama reprezentacija, puno su se puta Leo Messi i Antoine Griezmann sučeljavali na španjolskim travnjacima, čak 24 puta je dres Barcelone nosio Messi igrajući protiv madridskog Atletica i Griezmanna.

Argentina
1/12

Argentinska javnost se nada da će se tradicija nastaviti, da će Messi i dalje biti bolji u tim susretima dvojice sjajnih igrača. Naime, Leo je dosad u ta 24 sustreta slavio čak 15 puta, a francuski napadač ima samo pet pobjeda. Očekivano, Messi je u tim dvobojima i efikasniji, zabio je 15 golova, a Antoine samo šest.

Sve je to lijepo za Argentinu, ali današnja je realnost malo drukčija, argentinska reprezentacija nije u dobrom stanju, izbornik je već uglavnom bivši, ionako se sluša samo ono što kaže pravi gazda momčadi, Leo Messi.

Jedva su prošli skupinu, zahvaljujući i našoj pobjedi nad Islandom, i sad kad pred sobom imaju Francusku, nikako nisu u ulozi favorita. Ni kladionice im baš ne vjeruju, više su na strani Deschampsove momčadi.

– Za nas tek sada počinje Svjetsko prvenstvo – kazao je Messi nakon utakmice s Nigerijom i ulaska u osminu finala SP-a.

Argentina
1/17

Vidjet ćemo je li to doista tako i mogu li se nositi sa zvijezdama nabijenom reprezentacijom Francuske. Koja, doduše, nije baš igrala vrhunski.

Hrvati su pokazali kako

– Nije francuska javnost zadovoljna igrom reprezentacije. Francuzi imaju sjajne igrače, ali dosta je i mladih koji igraju promjenljivo. Mogu svakoga pobijediti, ali zna im se dogoditi da izgledaju kao da nisu došli na utakmicu – pričao nam je Vahid Halilhodžić iz svoga pariškog doma.

Francuzi se bave idejama kako zaustaviti Messija. I zaključili su da se od početka SP-a rade planovi o tome, ali da bi inspiracija trebala biti igra Hrvatske koja je pokazala kako se to radi, pa ne treba čuditi ako posegnu za receptom kojim je Dalić srušio Argentinu i blokirao Messija.

U večernjem terminu (20 sati) u Sočiju sudarit će se druga dvojica igračkih velikana – Cristiano Ronaldo će se s Portugalom boriti protiv Urugvaja i svog čestog suparnika iz Španjolske, napadača Barcelone Luisa Suareza.

U tom susretu kladionice nemaju favorita, to je potpuno otvorena utakmica. I u tom dijelu ždrijeba bit će i dalje pakleno, upravo pobjednici današnjih utakmica u četvrtfinalu igrat će međusobno.

>> Pogledajte Večernji pressing s Marijem Stanićem

Komentara 1

Avatar babas
babas
15:09 30.06.2018.

Nemaju Francuzi defanzivnu kvalitetu kao naši,Messi će ih izbušiti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije