poražen u četvrtfinalu SP-a

Gabriel Veočić propustio uzeti treću hrvatsku medalju u amaterskom boksu

Zagreb: Međunarodni turnir u boksu Grand Prix Zagreb 2020. finale, srednja kategorija 75kg
Igor Kralj/PIXSELL
10.05.2023.
u 22:25

Ovaj put se (ne)premostivom preprekom pokazao šest godina stariji španjolski Rus Gazimagomed Jalidov koji ga je nokautirao na isteku prve runde. Nakon što je neoprezno krenuo u napad i spustio lijevu ruku, Jalidov ga je desnim krošeom pogodio u vrh brade i poslao na pod

Ništa od treće hrvatske medalje na svjetskim prvenstvima u takozvanom amaterskom, odnosno olimpijskom boksu. Ništa od prvog odličja nakon 18 godina čekanja i srebra Marija Šivolije izborenog na Svjetskom prvenstvu u Kini prije kojeg se svjetskog odličja domogao i Filip Palić (bronca, 2001.)

Ni u svom drugom četvrtfinalu najveće svjetske smotre, ovaj put u Taškentu, Gabrijel Veočić (22) nije uspio izboriti medalju. A u oba navrata došao je na korak do medalje, na jednu pobjedu. Prije godinu i pol dana u Beogradu borbu za ulazak među četiri najbolja izgubio je u srednjoj (75 kg), a ovaj put u poluteškoj (80 kg) kategoriji.

I tada su mu do četvrtfinala trebale tri pobjede, a onda je zaustavljen od kasnijeg svjetskog prvaka Yoenlisa Martineza Hernandeza.

Ovaj put se (ne)premostivom preprekom pokazao šest godina stariji španjolski Rus Gazimagomed Jalidov koji ga je nokautirao na isteku prve runde. Nakon što je neoprezno krenuo u napad i spustio lijevu ruku, Jalidov ga je desnim krošeom pogodio u vrh brade i poslao na pod.

Komentara 1

KU
Kujttim
06:28 11.05.2023.

Nije pokrio bradu i naletio je. To je boks.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije