Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Edi Džindo i Dea Redžić za Večernji tv

'Gattuso je rizik za Hajduk, a Kalinić je napravio dar-mar, otkrilo se što je rekao igračima u svlačionici'

Dea Redžić i Edi Džindo
vecernji.hr
13.06.2024.
u 21:19

'Hajduk već sada jasno otvorio lov na prvog napadača jer Kalinić vidi Livaju na poziciji desetke, a ono što je Kalinić rekao igračima u svlačionici mogla bi biti prijelomna točka' - analiziraju u studiju Večernji tv-a Edi Džindo i Dea Redžić.

Još jučer mnogobrojni navijači Hajduka u potpunom očaju komentirali su situaciju na Poljudu, dio njih već standardno preispitivao je klupski model, zagovarao promjene, dolazak 'privatnika', čistku u svlačionici i razne druge kreativne metode koje im očigledno pomažu u kanaliziranju tuge nakon razočaravajuće minule sezone, dok iduću iščekuju bez trenera na klupi. Pet dana do priprema činilo se da je Hajduk u očajnoj situaciji, nakon što je jedan od ključnih favorita direktora Nikole Kalinića za rješenje na klupi, Splićanin Ivan Jurić,. preko noći odustao od angažmana.

Što se dogodilo i gdje je pukao njihov dogovor već danas je tema koja pripada prošlosti.Nikola Kalinić u Split je doveo Gennara Gattusa, svjetsku nogometnu ikonu, svjetskog prvaka s Italijom i dvostrukog osvajača Lige prvaka sa slavnim Milanom.

Gattuso je za Kalinića bio malo jači 'favorit' od Jurića, ali nije bilo informacija koje su navodile prema scenariju koji će se uskoro odigrati. Gattuso je prvo odbio bogatstvo u Saudijskoj Arabiji, a onda je prihvatio uvjete Hajduka. koji će ga idući tjedan predstaviti, za vjerovati je, kao 'najtežeg' trenera u povijesti HNL-a kada je riječ o godišnjim primanjima.

O vrtlogu događanja na Poljudu. koji je u par mjeseci doživio epski raspad usred borbe za naslov prvaka, u studiju Večernjeg lista govorili su novinari koji prate splitski klub, Edi Džindo i Dea Redžić.

Džindo se posvetio Gattusovom trenerskom CV-u koji je poduži jer iza sebe ima angažmane u devet klubova, a jedini osvojeni trofej proslavio je u ulozi trenera Napolija kojim je u finalu potukao Juventus.

Koliko će Gattuso izdržati? Znao je dati otkaz nakon 20 dana 

- On je definitivno rizik za Hajduk, govoreći iz aspekta da se nigdje nije zadržao predugo, ne duže od 30-ak utakmica. Eksplozivan je, ali Hajduku će bez daljnjeg donijeti disciplinu u  svlačionici. Ne donosi sa sobom neki poseban nogometni stil jer ga nema, ali donosi golemo iskustvo s najtežih terena gdje je naučio kako se  nositi s raznim pritiscima', kazao je Džindo, dodajući kako je Hajduk već sada jasno otvorio lov na prvog napadača jer Kalinić vidi Livaju na poziciji desetke,.

Zanimljivo, službeni Hajduk u svom priopćenju o angažmanu Gattusa, cijeli pasus posvetio je upravo problemu pritiska koji godinama ne uspijeva riješiti. Ivan Leko proglašen je trenerom koji konačno donosi jamstvo kontinuiteta, ali 'izgorio' je za svega nekoliko mjeseci. Potom su igrači Hajduka urgirali za povratak Mislava Karoglana, da bi u zadnjim utakmicama Hajduk vodio njegov pomoćnik Jure Ivanković. Dolaskom Nikole Kalinića, odnosni se mijenjaju.

- Doznali smo da je Kalinić održao sastanak s igračima na kojem je vrlo jasno kazao da neće tolerirati nemar ni ostale prekršaje, a očito da ih je dosada bilo jer Nikola je tek izašao iz svlačionice i o njoj zna sve. Kazao je igračima čak i da će ih javno prokazati ako dođe do iščašenih ponašanja - kazala je Dea Redžić.

Kompletnu analizu, odgovore na ključna pitanja, posebno o Hajdukovom kadru, ulaznim  izlaznim transferima te prve dojmove novinara Večernjeg lista pogledajte u emisiji na našem YouTube kanalu i Facebooku

VEZANE VIJESTI: 

Komentara 7

Avatar Bell940
Bell940
18:05 13.06.2024.

Čovjek zna da ništa nezna i dela bedastoće ko po običaju, živijo ajduk do slijedećeg prvenstava kad bude 5ti

DU
Duupin
17:13 13.06.2024.

Koji su ovo likovi, majko mila

JA
JapaRuda
17:06 13.06.2024.

Kćer Mehmeda i sin Jusufa?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije