DERBI NA POLJUDU

Gattuso uoči derbija tek preživljava u Hajduku: 'Nadam se da nećemo primiti gol u 10 minuta'

Split: Gennaro Gattuso održao konferenciju za medije uoči utakmice protiv NK Osijek
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/3
31.08.2024.
u 07:00

U sklopu petog kola HNL-a Hajduk od 20 sati i 45 minuta večeras na Poljudu (MaxSport 1) dočekuje Osijek, koji je čak šest utakmica bez pobjede

Ovog nas vikenda u HNL-u čekaju dva sudara takozvane 'velike četvorke'. Prvi je na rasporedu u subotu od 20 sati i 45 minuta (MaxSport 1) između Hajduka i Osijeka u Splitu na Poljudu. Ni jedni ni drugi nisu baš zadovoljni ulascima u sezonu, ali Hajduk u prvenstvu stoji znatno bolje, s dvije pobjede i dva remija u prva četiri kola, dok je Osijek na pretposljednjem mjestu ligaške ljestvice sa samo jednim bodom iz četiri susreta.

Povratak Dajakua i Benrahoua

– Na tablici je lažan poredak. Osijek ne zaslužuje biti na ovom mjestu. Nezasluženo su izgubili utakmice. Oni vole igrati i nadmetati se, imali su velik posjed. Moramo biti na svojoj razini igre. Idemo odigrati jednu veliku utakmicu. Mi uvijek igramo na pobjedu. Moramo procijeniti koje ćemo rizike preuzeti u svojoj igri. Jednostavno je reći da moramo pobijediti, ali puno je teže to i ostvariti – pun je opreza trener Hajduka, Talijan Gennaro Gattuso uoči dvoboja, a nakon uvodnih riječi dodatno je opisao osječku momčad:

– Osijek je organizirana momčad, brane se s četiri igrača u zadnjoj liniji i napadaju s petoricom. Lako ulaze u sredinu s krila. Očekuje nas naporna utakmica u kojoj moramo jako puno dati. Nadam se da nećemo opet primiti gol u prvih 10 minuta. Maksimalno nas to poremeti. Primili smo rane golove u tri utakmice u ovoj sezoni. Moramo to spriječiti.

GALERIJA Perišić i Brekalo dobili ovacije na prepunom Poljudu

Split: Gennaro Gattuso održao konferenciju za medije uoči utakmice protiv NK Osijek
1/19

Što se tiče Hajduka, u kadru neće biti Emira Sahitija nakon njegova transfera u njemački HSV, ali ni ozlijeđenih Bambe, Šarlije i Brajkovića. Na raspolaganju je Rokas Pukštas čija se prodaja bliži, a u kadar se vraćaju prvotno otpisani Leon Dajaku i Yassine Benrahou.

– Nisu konkurirali u zadnja tri mjeseca. Kad sam došao u klub, našao sam Dajakua i Benrahoua na listi igrača koji žele otići. Treniraju maksimalno s momčadi, igrači su velike vrijednosti, ali tržište nam nije ponudilo nešto što bismo prihvatili za njihovu prodaju, pa su ostali u klubu – istaknuo je Gattuso.

Osijek doveo tri nova igrača

Gattuso će se u ovom dvoboju nadmetati s trenerom sunarodnjakom, Federicom Coppitellijem, koji je na velikom udaru kritika osječkog puka, kao i sportski direktor Jose Boto. Osijek je u iznimno lošem nizu od šest utakmica bez pobjede.

– Ludo je na neki način da smo zasad na samo jednom bodu, mogli smo napraviti više protiv Šibenika, Dinama i Gorice. Ako se vratimo na te utakmice, gotovo je nevjerojatno da su završile na onakav način. No, ovo je sada naša stvarnost, moramo se s njom suočiti i napraviti sve što možemo kako bismo to promijenili – rekao je trener Osijeka.

Uoči dvoboja s Hajdukom slavonski je klub barem donekle utješio navijače s novim akvizicijama na tržištu. U redove Osijeka stigla su tri nova igrača bogatih životopisa – portugalski krilni napadač Hernani (33), portugalski veznjak Tiago Dantas (23) te talijanski stoper Alessandro Tuia.

VIDEO Hajduk već priznao potpuni poraz? Kalinić: 'S Dinamom se nemamo što uspoređivati. Kvalitetniji su'

Komentara 1

ST
sttipe
12:31 01.09.2024.

Nadam se da neće micat Prpića iz prve momčadi jer je najbolji stoper tamo. Džaba Uremoviću iskustvo kad triba psihologa.. Ostali su otromili...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije