U 2009. GODINI

Gay i Richards najbolji atletičari SAD-a

Tyson Gay
AFP
20.11.2009.
u 12:16

Tyson Gay i Sanya Richards proglašeni su najboljim atletičarima Sjedinjenih Američkih Država u 2009. godini. Dobili su nagradu "Jesse Owens".

I 27-godišnjem sprinteru i 24-godišnjoj atletičarki na 400 metara ovo je druga ovakva kruna. Gay je prvu dobio 2007. godine, kada je u Osaki osvojio tri zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu (100 i 200 metara, te u štafeti 4x100 metara). Richards je, pak, prvi put najbolja u SAD-a bila 2006. godine.

Gay je ove godine na Svjetskom prvenstvu u Berlinu osvojio drugo mjesto na 100 metara, iza nedodirljivog Usaina Bolta, ali je isto tako tri puta popravljao rekord SAD-a na 100 metara. S postignutim vremenom 9.69 trenutačno je drugi na vječnoj ljestvici istrčanih vremena u ovoj disciplini. Ispred njega je opet Bolt s aktualnim svjetskim rekordom (9.58).

Richards, koja je inače s Jamajke, ove je godine na SP-u Berlinu osvojila zlato na 400 metara, ali i u štafeti 4x400 metara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije