KRAJ EUROLIGE

Gelabale otišao iz Cedevite: Bilo je sjajno, ali želim se vratiti u NBA

Gelabale (1)
Sanjin Strukić/Pixsell
15.12.2012.
u 12:53

- Moramo ovo što prije prebrisati te se u dva dana koncentrirati i pobijediti Široki - rekao je Aco nakon poraza kod Caja Laborala

Košarkaši Cedevite oprostili su se od Eurolige porazom kod Caja Laboral 70:97. Bio im je to osmi u deset kola pa debitantsku sezonu u ovom natjecanju neće pamtiti po dobrom. Aco Petrović naslijedio je momčad od Bože Maljkovića i realno, u 20ak dana nije mogao napraviti čudo, a zbog niz okolnosti, među kojima je i ozljeda Marka Tomasa, natjerali su cedevitaše da skupinu završe \"samo kao prolaznici\".

- Ova utakmica nama definitivno nije došla u idealnom trenutku iz razloga što su nam dvojica bitnih igrača u rotaciji ostala doma i što nismo imali šansi za prolaz dalje, a došli smo na noge ekipi koja je u zadnjih mjesec dana u sjajnom ritmu. Iz izgubljene situacije došli su do toga da su se uspjeli plasirati u Top 16, a isto tako dobro igraju i Endesa ligu. Mi smo otvorili utakmicu kvalitetno, kontrolirano i bez ikakvih problema. Međutim, tri-četiri nesmotrenosti, nesportska Braceyja, potom tehnička… Te tri-četiri minute u drugoj četvrtini usmjerile su utakmicu - kazao je Aco nakon poraza.

Cedevita se držala u egalu samo prvu četvrtinu, a onda su domaćini \"stisnuli gas\" i poluvrijeme dobili sa +19.

- To je poslije bilo odrađivanje posla više s namjerom da sačuvamo određene igrače. Šuput je imao problem s listom pa zato više nije ulazio u igru. Jednostavno se tog trenutka okreneš onome što slijedi jer bilo je evidentno da bi i da smo izdržali još nekakvih desetak-petnaestak minuta utakmica ipak otišla na stranu Caje Laboral. Zaslužena pobjeda domaćina, a mi moramo ovo što prije prebrisati, vratiti se doma, u dva dana se skoncentrirati i pobijediti Široki - dodao je Aco.

Od Cedevite se oprostio Mickael Gelabale kojemu je s utakmicom u Španjolskoj istekao tromjesečni ugovor.

- Dečki će mi nedostajati i želim se zahvaliti Cedeviti. Imali smo sjajno iskustvo u Euroligi, iako nismo ušli u Top 16. Moj plan je vratiti se u NBA - kazao je francuski reprezentativac.

On i Goran Suton sa po 12 koševa bili su najučinkovitiji u porazu.

- Euroliga je za nas bila super iskustvo. Pogotovo za nas igrače koji prvi put igramo to natjecanje. Ovo je bila najteža skupina. Drago mi je da smo mogli upisati barem dvije pobjede i to protiv velikih protivnika kao što su Žalgiris i Caja Laboral. Mislim da je prvih 15 minuta bilo borbeno. No, imali smo dijelova gdje smo na dvije-tri minute izgubili fokus. Tu su nam zabili dvije-tri trice zaredom i zatvorili utakmicu. Tako se dogodilo dva-tri puta tokom utakmice i to je to - kazao je Suton.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije