POBJEDA NAD OSIJEKOM

Gorica ostaje bez dvojice važnih igrača, trener poručuje: Moramo prodavati

HNK Gorica - Osijek
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/3
29.07.2019.
u 07:36

- Ali svjestan sam da moramo prodavati, meni je kao treneru cilj da imamo bar jedan veliki izlazni transfer u sezoni. Volio bih da ostanu do zime, ali možda odu i prije - rekao je Jakirović

Iz perspektive konačnog rezultata (3:1 za Goricu) odluka Osijekova trenera Dine Skendera da u utakmici 2. kola Prve HNL koja je padala između dva sraza sa sofijskim CSKA izvede B postavu, izgleda kao unaprijed potpisana kapitulacija. Ndiaye i Miya do 75. minute doveli su Goricu do 3:0.

– Moja je odluka bila da priliku damo dečkima iz drugog plana. Htjeli smo i u takvim okolnostima doći do ravnopravne igre. Donekle smo i uspjeli u prvom dijelu. S obzirom na teren pun lokvi ovo se pokazalo kao najnezgodnije gostovanje jer Gorici odgovara preskakanje igre. Pitanje je u kakvom bismo stanju dočekali uzvrat s CSKA u četvrtak da smo izašli u najjačem sastavu. Nastavimo li i dalje igrati Europu, vjerojatno ćemo još koji put izvesti takav sastav – rekao je Skender kojeg smo upitali je li mogao ipak krenuti s bar 4-5 igrača iz najjače postave i boji li se reakcije čelnika nastavi li tako gubiti s pričuvama? 

– Da sam mogao, ja bih na poluvremenu promijenio petoricu. Ali to je bilo jače od mene. Nakon 60. minute ti bi igrači još više pali. A što se tiče uprave... Nisam blesav da to radim na svoju ruku, nije to moj hir. Mi živimo za Europu. Možda sam pogriješio, a možda i nisam, vidjet ćemo u četvrtak. 

Kocka je bačena. Sve ili ništa. Domaći trener Sergej Jakirović nije previše mario za gostujući sastav. Ni prije ni poslije utakmice. 

– Ma ne zanima me u kakvom sastavu suparnik istrči, sve su to igrači pod ugovorom. Čak bi nam i lakše bilo da su izašli s očekivanim sastavom jer smo ih mi tako skautirali na pripremama, pa smo ovako morali nešto i mijenjati. Nama je u 1. kolu nedostajalo sedam igrača, od toga pet koji su obilježili prošlu sezonu. Jako sam zadovoljan, svaki je igrač dao obol. Bilo mi je bitno da imamo energiju i agresivnost, naročito kad oduzmemo loptu.
 
Vidjelo se koliko znače Lovrić i Miya kojih nije bilo u 1. kolu. Odlazak obojice u paketu u pravcu Turske, a što djeluje sve izvjesnije, bio bi opasan gubitak za trenera. 

– Jako opasan jer znamo što donose. Ali svjestan sam da moramo prodavati, meni je kao treneru cilj da imamo bar jedan veliki izlazni transfer u sezoni. Volio bih da ostanu do zime, ali možda odu i prije. 

Slijedi Dinamo, sljedeće subote. 

– Gledao sam plave protiv Slavena, imam osjećaj da igraju baš koliko im treba za pobjedu. Pripremit ćemo se i nastojati se maksimalno lijepo predstaviti u Maksimiru – zaključio je trener Gorice koja je suverenom igrom došla do prednosti 3:0 do 75. minute.

Nakon pola sata uspavanke krenula je rešetati goste, a akcije kod golova bile su jedna ljepša od druge. Proslavio se Senegalac Ndiaye, za prvi pogodak u 35. minuti otresao je dugim korakom Lončara i Šimuneca kao kadete, a kod trećeg pogotka Gorice sjajan osjećaj za igru pokazao je Maslowski preskočivši dubinsku loptu čime je izbacio iz igre cijelu osječku obranu. Opet je sjajan bio Dvorneković koji je za 2:0 majstorski proigrao Miyu. Jakirovićeva momčad pokazala je opet i čvrstinu i šarm, te počela poprimati one goropadne obrise iz prošle sezone

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije