PUNO NERVOZE

Goruće tenzije na Drosini: Erceg divljao i tukao igrače Hajduka, Livaja ga hvatao za vrat

Pula: Susret 16. kola HNL-a Istra 1961 - Hajduk
Luka Batelic/PIXSELL
26.11.2023.
u 17:10

Pogodak za 1:0 postigao je Emir Sahiti u 16. minuti susreta nakon centaršuta Dialla, a potvrdu pobjede donio je Marko Livaja u 90. minuti iz kaznenog udarca, ali utakmica nije odlikovala velikim brojem prilika i dobrim nogometom, već više prekršajima, konfliktima i nervozom

U četvrtoj utakmici 16. kola HNL-a Hajduk je u Puli na Aldo Drosini pred više od 8000 gledatelja svladao Istru 1961 rezultatom 2:0 i tako zadržao svoje mjesto na prvoj poziciji prvenstvene ljestvice. 

Pogodak za 1:0 postigao je Emir Sahiti u 16. minuti susreta nakon centaršuta Dialla, a potvrdu pobjede donio je Marko Livaja u 90. minuti iz kaznenog udarca, ali utakmica nije odlikovala velikim brojem prilika i dobrim nogometom, već više prekršajima, konfliktima i nervozom. 

U tom aspektu je posebno prednjačio bivši nogometaš Hajduka te sadašnji napadač Istre Ante Erceg koji je nekoliko puta ulazio u verbalne i fizičke konflikte s igračima Hajduka. U jednom od takvih ga je Marko Livaja uhvatio za vrat nakon žustrih Ercegovih nastupa, te je kapetan Hajduka dobio žuti karton. Nedugo nakon toga Erceg je nepotrebno uletio u Hajdukovog Zvonimira Šarliju te i on zaradio žuti karton. 

Ne samo da je Erceg bio svadljiv i vidno nervozan, nego je napravio čak šest prekršaja u samo prvom poluvremenu u kojem ih je ukupno bilo 12. Dva posebno žustra su bila nad vratarom Hajduka Ivanom Lučićem te nad Rokasom Pukštasom. Pri prekršaju nad Pukštasom, Hajdukova svlačionica je bila u čudu što napadač Istre nije dobio drugi žuti karton, a osim te situacije Erceg je još u nekoliko navrata mogao dobiti javnu opomenu.  Nije to bila laka utakmica za suca Antu Čulinu.

Otkako je u Istri, Erceg je igrao pet puta protiv Hajduka i zabio tri gola uz dvije asistencije te uvijek bio posebno raspoložen u utakmicama protiv Hajduka. Nedavno je odjeknula njegova izjava u kojoj je rekao da mu nije problem slaviti golove protiv Hajduka, svojeg bivšeg kluba. 

- Ako ti nije drago nekome zabiti gol, ali previše voliš taj klub, onda nemoj ni igrati protiv njega. Ostani sa strane, reci da te boli i da ne možeš igrati. Igram svaku utakmicu isto. Zadovoljan sam kome god da zabijem gol i veselit ću se. Može mi zamjeriti tko god želi, ali ja sam jednostavno takav - rekao je igrač koji je jednom bio proglašen i 'Hajdučkim srcem'

Komentara 11

Avatar Marko
Marko
17:47 26.11.2023.

Erceg očito želi još 8 utakmica neigranja

PA
Pašić
17:54 26.11.2023.

Zar opet iz penala?

NO
Noštromo
18:03 26.11.2023.

Erceg je u prvom poluvremenu trebao dobit crveni karton, ali ovo je Hnl.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije