Njemački mediji

Gvardiol blizu dogovora s Cityjem: U staklenki rekordnog transfera prste ima i Dinamo

Champions League - Group F - RB Leipzig v Real Madrid
Foto: Annegret Hilse/REUTERS
1/5
16.06.2023.
u 22:02

U njemački Leipzig Gvardiol je stigao 2021. iz Dinama za 18.8 milijuna eura. Prema ugovoru s Leipzigom Dinamo dobiva 20 posto od zarade prilikom idućeg Gvardiolovog transfera.

Hrvatski branič i prema posljednjim procjenama trenutno najskuplji obrambeni igrač na svijetu Joško Gvardiol je u pregovorima s Manchester Cityjem, objavio je Fabrizio Romano, talijanski stručnjak za transfere. Njegove navode potvrđuju i njemački mediji. Sky Sport piše kako je Gvardiol blizu dogovora s europskim prvacima, a Leipzig bi trebao dobiti ponudu i narednim danima.

Prema njemačkim izvorima ponuda bi trebala biti između 80 i 85 milijuna eura. "Leipzig traži više od 100 milijuna eura, ali City je u najboljoj poziciji za dovođenje Gvardiola", napisao je novinar Philipp Hinze za Sky Sport.

GALERIJA Hrvatska pobijedila Nizozemsku 4:2 u polufinalu Lige nacija

Champions League - Group F - RB Leipzig v Real Madrid
1/291

Ukoliko premaše 80 milijuna eura biti će to najskuplji transfer jednog obrambenog igrača u povijesti. Trenutni rekord drži Harry Maguire koji je iz Leicestera u Manchester United prešao za 80 milijuna.

U njemački Leipzig Gvardiol je stigao 2021. iz Dinama za 18.8 milijuna eura. Prema ugovoru s Leipzigom Dinamo dobiva 20 posto od zarade prilikom idućeg Gvardiolovog transfera. Ukoliko uspiju izboriti 100 milijuna, to znači da će Dinamo zaraditi 20 posto od 81.2 milijuna eura koliko će Leipzig zaraditi.

VEZANI ČLANCI:

Dakle Dinamo će dobiti preko 16 milijuna eura pa se nadaju da će Nijemci uspjeti ispregovarati što veću odštetu. Times je prije nekoliko mjeseci otkrio i da u ugovoru s Leipzigom postoji posebna odštetna klauzula koja će se aktivirati u ljeto 2024. godine. Kako su napisali iz Timesa, od 1. srpnja po ugovoru Gvardiol može iz Leipziga otići samo ako za njega netko ponudi barem 110 milijuna eura.

VIDEO Hrvatska ide u finale!! Legendarni stadion odjekuje pjesmom navijača

Komentara 3

Avatar antikomunist2
antikomunist2
23:56 16.06.2023.

Sutra idem na plac i pital bum tetu Baricu kaj bu s Gvardiolom.

TH
than
23:59 16.06.2023.

Ako su mu pare samo na pameti, neka ide u taj umjetni klub. Nikada City (i slični) neće imati tradiciju koliko god para utukli u njega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije