HRVATSKI DVOJAC

Livaković i Gvardiol u najužem izboru za nagrade na Svjetskom prvenstvu!

THE CANADIAN PRESS 2022-11-27
Foto: Nathan Denette
1/3
15.12.2022.
u 15:05

Hrvatski stoper odigrao je sve minute na ovom SP-u i mnogi tvrde da je najbolji mladi igrač turnira pa i najbolji stoper na svijetu.

Nema bolje pozornice za dokazivanje od svjetske nogometne smotre jer to je natjecanje koje se prati baš svugdje. Ono što je manekenkama pista, to je nogometašima SP.  A njega su sjajno iskoristili hrvatski igrači.  Naime, vatreni u subotu u 16 sati protiv Maroka igraju za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu, a osim što imaju priliku doma donijeti treći svjetsku medalju, neki od igrača možda pokupe individualne nagrade. 

Na prošlom SP-u najboljim mladim igračem proglašen je Kylian Mbappé, a za najboljeg igrača turnira proglašen je Luka Modrić, a ovaj put Joško Gvardiol je u najužoj konkurenciji za najboljeg mladog igrača turnira. 

Naime Telegraph piše da su Gvardiol i Argentinac Enzo Fernandez glavni kandidati za tu nagradu. Hrvatski stoper odigrao je sve minute na ovom SP-u i mnogi tvrde da je najbolji mladi igrač turnira pa i najbolji stoper na svijetu. 

Fernandez je pak upisao gol i asistenciju na ovom turniru. Obojica još imaju po jednu utakmicu u kojoj si mogu dodatno popraviti svoje šanse.

Što se vratara tiče Dominik Livaković pak je u najužem izboru za najboljega golmana turnira. Dinamov golman skinuo je tri penala Japancima i jedan Brazilcima, čime je izjednačio rekord po broju obranjenih penala.

Osim toga, upisao je čak 24 obrane, puno više od ostalih kandidata za nagradu, a to su marokanski golman Yassine Bounou, Argentinac Emiliano Martinez, te francuski kapetan Hugo Lloris. 

Komentara 1

PI
pitijestpit
18:22 15.12.2022.

prije nego bilo tko komentira nesto protiv Gvardiola, neka pogleda emisiju sa knjazom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije