OSNOVAN 13. VELJAČE 1911.

Hajduk danas slavi 112. rođendan

Prije 72 godine osnovana najstarija navija?ka skupina Torcida
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/6
13.02.2023.
u 08:11

"Rođen iz patriotskog ponosa i prkosa ovoga grada, Dijete i sportski prvijenac grada Splita, simbol je njegovih težnji i uspjeha na sportskom polju. Split, Dalmacija i Hrvatska, uz Hajduka čvrsto su i nerazdvojno vezani punih sto i dvanaest godina. "

Splitski Hajduk, jedan od najvećih hrvatskih klubova, danas slavi 112. rođendan. Klub je tim povodom objavio kraći tekst o ovoj obljetnici.

"Priča o Hajduku počinje 13. veljače 1911. godine kada su četvorica splitskih studenata Vjekoslav Ivanišević, Fabjan Kaliterna, Lucijan Stella i Ivan Šakić, uz pomoć Vladimira Šore i profesora Josipa Barača osnovali Hrvatski nogometni klub Hajduk. Ime koje i danas ponosno nosi, u čast i slavu svog grada i podneblja u kojem djeluje i postoji. 

Rođen iz patriotskog ponosa i prkosa ovoga grada, Dijete i sportski prvijenac grada Splita, simbol je njegovih težnji i uspjeha na sportskom polju. Split, Dalmacija i Hrvatska, uz Hajduka čvrsto su i nerazdvojno vezani punih sto i dvanaest godina. 

U njegovu bogatu povijest, u slavu njegova imena, od prvih dana davne 1911. godine do danas, generacije velikana utkale su svoje nogometno umijeće, svoj polet, zanos i enormnu ljubav prema svom Hajduku. 

''Junaštvo, čojstvo, poštenje, drugarstvo. Prkos moćnome, zaštita slabome! Klub neka se Hajduk zove!''

Traje to sada 112 godina... Traje i živjet će vječno! 

Svim navijačima Hajduka diljem Hrvatske i cijele kugle zemaljske hvala na vječnoj ljubavi i privrženosti ''u danima sretnim u danima grubim...'' Svih 112 godina", napisali su u Hajduku.

Ključne riječi

Komentara 1

ZA
Zakarija
11:59 13.02.2023.

Dan osnivanja hrvatske cosa nostre

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije