JOŠ DVA KOLA

Hajduk još može Dinamu 'oteti' naslov prvaka, evo što se treba dogoditi

U zaostalom 9. kolu HT Prve HNL sastali se Hajduk i Dinamo
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/6
09.05.2022.
u 10:48

Ako Šibenik remizira ili pobijedi Dinamo, a Hajduk svlada Istru, odluka pada u posljednjem kolu na Maksimiru. Hajduk bi tada u slučaju pobjede postao prvak budući da ove sezone ima bolji međusobni omjer s Dinamom.

Dinamo je jučer upisao veliku i zasluženu pobjedu, slavio je u sjajnoj atmosferi u Maksimiru u velikom derbiju nad Osijekom s 3:0 i tako ostao vodeći, s četiri boda prednosti u odnosu na Hajduk. Plavi u sljedećem kolu u Šibeniku pobjedom mogu osigurati naslov prvaka.

Nakon derbija Rijeke i Hajduka (0:3) bilo je jasno da na utakmici Dinama i Osijek nećemo dobiti novog prvaka. No, ulog je i dalje bio jako velik, plavi su tražili pobjedu s kojom bi zadržali četiri boda prednosti u odnosu na Hajduk, a Osječane izbacili iz utrke. To se i dogodilo pa je Dinamo sada vrlo blizu naslovu prvaka.

Do kraja su ostala još dva kola, a Dinamo idućeg vikenda želi sve riješiti kako derbi s Hajdukom u posljednjem kolu bio revijalan. Hajduk u subotu dočekuje Istru (19:05), a u nedjelju će Šibenik ugostiti Dinamo (19:05).

Dinamo će idućeg vikenda osigurati naslov prvaka ako pobijedi Šibenik ili ako Istra svlada Hajduk. No, na Poljudu još živi nada u naslov prvaka i za to im treba pomoć Šibenčana i njihovog trenera Dejana Računice.

Ako Šibenik remizira ili pobijedi Dinamo, a Hajduk svlada Istru, odluka pada u posljednjem kolu na Maksimiru. Hajduk bi tada u slučaju pobjede postao prvak budući da ove sezone ima bolji međusobni omjer s Dinamom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Ključne riječi

Komentara 13

BI
billynik
11:40 09.05.2022.

Nepopravljivi sanjari, samo vam to preostaje.

DU
Deleted user
12:27 09.05.2022.

Ne Hajduk, vec VAR i suci!! komentar na naslov clanka!!

Avatar mladen valentić
mladen valentić
13:16 09.05.2022.

Pa onda opet ispadanje od kakvog predstavnika Malte, Sjeverne Irske, kako bi bez Europe mogli svježiji ići u borbu za titule ili opet fritule!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije