KALKULACIJE, KALKULACIJE

Hajduk se pobjedom nad Dinamom vratio! Evo kako Splićani mogu do naslova prvaka

U zaostalom 9. kolu HT Prve HNL sastali se Hajduk i Dinamo
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/5
20.04.2022.
u 21:07

Završnica ovosezonskog prvenstva je kao u filmovima i teško je ne uživati u tako napetoj situaciji, koja može otići u bilo kojem od tri moguća smjera.

Hajduk je uspio pobijediti Dinamo na Poljudu (1:0) i time su mu šanse za osvajanje naslova prvaka itekako porasle! Plavi imaju četiri boda prednosti, a do kraja je pet kola. Stoga, čeka nas uistinu napeta završnica jer "u igri" je još i Osijek Nenada Bjelice. Trenutno, Dinamo je na 66, Osijek 64 i Hajduk 62 boda.

U idućem kolu, 32. po redu, Dinamo gostuje u Gorici i to će biti podosta težak dvoboj za momčad Željka Kopića. Ali, ne tako težak kao izazov Nenada Bjelice, koji mora gostovati u Rijeci. Hajduk Valdasa Dambrauskasa pak ide u Koprivnicu Slavenu Belupu.

Već u 33. kolu bit će nešto lakše svima, "na papiru". Jer, dok Dinamo gostuje kod Lokomotive, Osijek dočekuje Istru, a Splićani Hrvatski dragovoljac. Bit će to zagrijavanje za ono što nas čeka 8. svibnja u 34. kolu.

16.04.2022., Osijek - Hrvatski Telekom Prva liga, 31. kolo, NK Osijek - NK Hrvatski Dragovoljac. Photo: Dubravka Petric/PIXSELL
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Od 20 sati na Maksimiru će se susresti Dinamo i Osijek, što bi moglo odgovoriti na brojna pitanja. Hajduku neće biti ništa lakše, od 17 sati igra u Rijeci.

Ako ni u 34. kolu ne bude bitnijih promjena, onda se napetost nastavlja. Šibenik će dočekati Dinamo, Hajduk Istru i Osijek Lokomotivu. A onda posljednje kolo...

Na Maksimiru od 19 sati 21. svibnja igraju Dinamo i Hajduk. Potencijalno filmska završnica. Osijek će gostovati kod uvijek mu neugodne Gorice.

Splićani do kraja moraju pobijediti u svim utakmicama, ali ne ovise o sebi jer ako i Dinamo dobije četiri utakmice prije derbija, protiv Hajduka će slaviti titulu prvaka. Osijek također nema pravo na kiks i pobjedom protiv Dinama može staviti jednu ruku na titulu. Prvenstvo kao iz snova!

BITKA ZA TITULU:

Dinamo (66) igra protiv: Gorice (g), Lokomotiva (g), Osijek, Šibenik (g), Hajduk
Osijek (64) igra protiv: Rijeka (g), Istra, Dinamo (g), Lokomotiva, Gorica (g)
Hajduk (62) igra protiv: Slaven Belupo (g), Hrvatski dragovoljac, Rijeka (g), Istra, Dinamo (g)

Standings provided by SofaScore LiveScore

>>> Fenomenalna atmosfera na derbiju Hajduka i Dinama

Ključne riječi

Komentara 35

DU
Deleted user
21:30 20.04.2022.

Moguća je ,do danas nestvarna, odluka o prvaku u posljednjem kolu u Zagrebu. Veliki derbi prvenstva : Dinamo - Hajduk.

IS
istina00
21:39 20.04.2022.

jedini krivac za poraz je kopić koji je dokazao da nije kalibar za dinamo...ovako lošeg hajduka je trebao dobiti s 3:0, a on je uporno gurao petkovića, gojaka i oršića iako su totalno van forme! čim su ušli ivanušec, špikić, tolić, hajduk je bio stjeran u svojih 16 metara! dakle jedini krivac je kopić! nadam se ostavci već danas i dovođenju jakirovića!

BA
Bambaulo
21:58 20.04.2022.

Skoro ih žaliti triba koliko su loši ovi plavi dečeci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije