PROBLEMI NA POLJUDU

Hajduk već priznao potpuni poraz? Kalinić: 'S Dinamom se nemamo što uspoređivati. Kvalitetniji su'

Split: Nikola Kalinić je novi sportski direktor HNK Hajduk
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/3
17.08.2024.
u 09:36

"Mi smo i sada prijatelji, ali stao sam iza trenera jer trener je taj koji odlučuje. Iza koga bih trebao stati nego iza trenera? Prijateljstva nema ovdje, ovo je posao", rekao je Nikola Kalinić o odnosu njega i Ivana Perišića te profesionalizmu na poslu kojeg, prema mišljenju mnogih navijača, nekvalitetno odrađuje

Sezona je tek počela, a Hajduk već nastoji preživjeti krizu, rezultatsku i svaku drugu. Tijekom prva dva kola Hrvatske nogometne lige srećom su izvukli četiri boda. Više bodova je donijelo poništavanje regularnog gola Slaven Belupu na otvaranju sezone na Poljudu. Zatim su u Zagrebu protiv Lokomotive skrivili penal u posljednjim trenucima utakmice, a time i pobjedu. Da kontrast predsezonskog euforiji bude veći, godinama zazivani Ivan Perišić napustio je klub i podijelio navijače, a Gennaro Gattuso počinje pokazivati zašto njegovo trenersko ime nije veliko koliko i igračko. Ton i ritam ovakvog početka potvrdilo je ispadanje iz kvalifikacija za Konferencijsku ligu od Ružomberoka na gotovo popunjenom Poljudu.

Izazvalo je to sasvim očekivano bijes brojnih navijača bijelih. Na Poljudu su svečanu ložu gdje se nalazio predsjednik kluba Ivan Bilić gađali čašama. Sportski direktor Nikola Kalinić također je na udaru kritika, a sve je eskaliralo nakon ispadanja iz kvalifikacija Konferencijske lige protiv slovačkog Ružomberoka. Šestoplasirana momčad tamošnjeg prvenstva, vrijedna tek 6.75 milijuna eura, svladala ih je na gotovo popunjenom Poljudu. Momčad je ispraćena zvižducima koji su potrajali i deset minuta nakon što su napustili teren, a o svim događanjima je progovorio sportski direktor Kalinić, za SN.

"Trebali smo proći, ali nismo. Htio bih se svima ispričati zbog rezultata, zbog toga što nismo uspjeli. Imali smo otvorena vrata prema Konferencijskoj ligi. Šteta, velika šteta. Ali, idemo dalje. Moramo dalje. Ružno je što smo ispali, dosta smo kvalitetniji od Ružomberoka, međutim, u dvije utakmice nismo uspjeli postići zgoditak i na kraju su prošli Slovaci. S ovim rosterom kojeg imamo i bez pojačanja smo trebali proći Ružomberok."

GALERIJA  Internet je prepun memeova o Perišiću i Hajduku. Izabrali smo najbolje

Split: Nikola Kalinić je novi sportski direktor HNK Hajduk
1/12

"Imamo proračun kakav je, nemamo za ništa više od toga. Igrače nećemo dovoditi reda radi da popunimo kadar", rekao je o financijama koje su ostale bez 10-ak milijuna eura prihoda koje su mogli zaraditi prolaskom u europsko natjecanje, a što je navedeno kao jedan od ciljeva kluba u ovoj sezoni.

"Svi su preskupi kad nema rezultata jer se priznaje samo uspjeh. Nema potrebe mijenjati trenera, treba iz ekipe izvući maksimum. Kvalitetni su igrači, mogu i moraju bolje, ali jasno, trebaju to pokazivati na terenu. U Gattusa ne sumnjam", rekao je o treneru koji će imati još prilike da dokaže svoju vrijednost, pa dodao: "Istina, momčad je skupa, vidjet ćemo što će donijeti budućnost. Svjestan sam da nam treba nova selekcija igrača, međutim, moramo pronaći način. Teško se igrača riješiti ako nema ponudu koja zadovoljava njegove financijske uvjete."

"Kako ćemo obećavati naslov prvaka, a ispali smo od Ružomberoka!? Nema smisla takva priča. Dinamo ima jaču momčad, kvalitetniji su i nemamo se što uspoređivati. Mi moramo gledati sebe, ići utakmicu po utakmicu i pokušati pobjeđivati", kazao je Kalinić, a zatim se osvrnuo na situaciju s Ivanom Perišićem s kojim ima prijateljski odnos, ali u čijim je nesuglasicama s trenerom ipak podržao Talijana.

"Mi smo i sada prijatelji, ali stao sam iza trenera jer trener je taj koji odlučuje. Iza koga bih trebao stati nego iza trenera? Prijateljstva nema ovdje, ovo je posao. Nemam problema s ovom odlukom, trener je tako odlučio. Uvjete rastanka ćemo tek definirati, ali nadam se da ćemo nešto i zaraditi u odlasku Perišića", rekao je Kalinić pa dodao nekoliko riječi o Rakitiću: "Ima godinu plus opciju za još jednu godinu ugovora. Vjerujem da će u Hajduku završiti karijeru."

Zatim je nekoliko riječi posvetio transferima. "Htio sam dovesti Miereza, ali kada sam vidio cijenu, shvatio sam da nemam s čime pregovarati. Čuo sam se s njim i njegovim agentom i sve je išlo glatko do nismo došli do cijene angažmana. I tu su razgovori završeni", kaže Kalinić. Dolazak Edina Džeke bila je velika priča, ali Kalinić kaže: "Ne znam odakle te informacije. Jedno je realnost, a drugo priča. Previše 'letimo', moramo biti na zemlji." 

VIDEO Ivan Perišić definitivno napušta Hajduk!

Komentara 4

FR
freeshooter
11:02 17.08.2024.

...kako stojite sa financijama... stojimo, ali prodavat ćemo proizvod... mislite igrače... ne, nemamo igrače koje bi mogli prodati... proizvod, imamo proizvod... pa koji proizvod... laganu ljetnu obuću, sa grbom hajduka, to još nitko nije smislio, toga nigdje nema, svi će kupovati... jednoga dana u ovo vrijeme, biti ćemo bogati, i moći kupovat i igrati... čekamo, dogodine u ovo vrijeme...

Avatar Castro
Castro
12:27 17.08.2024.

Nije tvoje da vodiš hajduk … naravno da nema i neće biti uspjeha… nema ozbiljnog pristupa . Šteta . I Rijeka i Osijek i Hajduk su razočarenje …

Avatar Stradun
Stradun
11:47 17.08.2024.

Uvaženi Bivši napadaču i sadašnji Sportski Direktore, danas Hajduk igra izuzetno slabo. Takovu razinu kvalitete mogli bi, uz puno skromnije ulaganje, postići i Hajdukovi juniori plus desetorica probranih igrača iz priobalnog područja od Prevlake do Karlobaga. Samo ih treba pronaći. Ali puno je lakše, i isplativije nekome, dovesti loše "internacionalce". Pa dokad mislite tako? Hitno se trgnite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije