Dvije su granice

Hajduk više neće smjeti odgađati utakmice HNL-a, evo o čemu je riječ

Hajduk je u 3. kolu SuperSport HNL-a na gostovanju svladao Varaždin 2:0
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/5
03.08.2022.
u 09:24

Zbog dvije odgode, od kojih nijednu nije tražio Hajduk, splitski klub neće više imati pravo na odgađanje prvenstvenih utakmica u slučaju da izbori natjecanje u skupini Konferencijske lige.

Hajduk u četvrtak na Poljudu igra utakmicu 3. pretkola Uefine Konferencijske lige s Vitorijom iz Guimaraesa, a do uzvrata u Portugalu iduće srijede bijeli će imati vremena za odmor budući da je odgođena utakmica 4. kola HNL-a s Goricom.

Podsjetimo, Hajduk nije igrao ni susret 2. kola, koji je odgođen na zahtjev Rijeke, kako je jasno naznačeno na službenim stranicama lige. U priopćenju o odgodi utakmice Hajduk – Gorica nije navedeno da je to zatražio Hajduk, jer je utakmica odgođena intervencijom povjerenika za natjecanje.

Zbog te dvije odgode, od kojih nijednu nije tražio Hajduk, splitski klub neće više imati pravo na odgađanje prvenstvenih utakmica u slučaju da izbori natjecanje u skupini Konferencijske lige.

To je jasno naznačeno u 4. članku Propozicija natjecanja SuperSport HNL-a za sezonu 2022./2023., gdje stoji da klub koji izbori grupnu fazu Uefina natjecanja ima pravo na (još) jednu odgodu utakmice tijekom jeseni ako već u kvalifikacijskom dijelu nije imao ukupno dvije odgode. A Hajduk je te dvije, doduše ne svojom voljom, već potrošio. 

>> Pogledajte jednu od asistencija Livaje na Torcida kupu

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar drug Joža
drug Joža
09:57 03.08.2022.

Hajduk će sve njih zeznuti u HNS-u pa će po dobrom starom običaju ispasti do sredine kolovoza

PE
Pericabad2
09:54 03.08.2022.

Nema brige, oni to rijese sada ispadanjem.

Avatar Darlboro2
Darlboro2
10:50 03.08.2022.

Hahaha, evo opet urote protiv najjačeg kluba na svitu... Ma nema brige ionako igra samo dvije utakmice u europi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije