OTUŽNA RAČUNICA

Hajdukova zvijezda prodana u bescjenje?! Bijeli za njega dobivaju mizernu odštetu

Uzvratna utakmica 3. pretkola Konferencijske lige između Hajduka i Ružomberoka
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/3
29.08.2024.
u 15:00

Prema ugovoru sklopljenom prilikom dolaska Emira Sahitija iz sjevernomakedonskog Rabotničkog, Hajduk će im morati isplatiti 20 posto iznosa od ukupnih 1.2 milijuna eura odštete koliko će dobiti za svog igrača

Emir Sahiti odlazi iz Hajduka i ubrzo će se pridružiti njemačkom drugoligašu HSV-u, Navodi se da su klubovi postigli dogovor i da bi igrač u četvrtak popodne trebao otići putem Njemačke gdje ga čeka liječnički pregled, a zatim i službeno potpisivanje ugovora.  HSV je i prijašnjih godina pokazivao interes za igrača Hajduka. Prije dvije godine ponudili su tri milijuna eura, ali bivši čelnici kluba Lukša Jakobušić i Mindaugas Nikoličius nisu ga htjeli pustiti po cijeni nižoj od 4.5 milijuna eura.

Na kraju se transfer nije ostvario za mandata bivšeg predsjednika i sportskog direktora, no spram trenutnog dogovora čak je i originalna ponuda njemačkog kluba prava "premija". Prema trenutnom dogovoru za Sahitija bi Hajduk trebao dobiti odštetu od 1.2 milijuna eura, od čega će 20 posto pripasti Sahitijevom bivšem klubu Rabotničkom iz Sjeverne Makedonije, navodi Index.hr. Dakle kada se odbije dio koji ide u Makedoniju, bijelima ostaje 960 tisuća eura. Drugim riječima to je 3.1 puta manje od ponude prije dvije godine i 4.7 puta manje od onoga što su tražili Jakobušić i Nikoličius.

Sahiti je od svoga dolaska u splitski klub još 2018. godine nastupio 121 put. Tijekom tog vremena upisao je 18 pogodaka te pridodao 16 asistencija. Dva puta je u bijelom dresu osvojio Hrvatski nogometni kup. Ugovor s hrvatskim prvoligašem trajao mu je do ljeta 2026. godine. Transfermarkt mu trenutnu vrijednost procjenjuje na 2.3 milijuna eura.

VIDEO Tko su Dinamovi najuspješniji treneri u Ligi prvaka? Predsjednik plavih je zasada nedodirljiv

Komentara 18

MI
miliša
16:28 29.08.2024.

Ljudi Sahiti je nula od igrača...taj samo trči k'o muha bez glave...nikakav osjećaj za prostor, za podvaliti loptu, a o ne dodavanjima na vrijeme da i ne pričam...tog treba pustiti za džabe samo neka ode...

PO
podanak
15:08 29.08.2024.

Za Sahitija će utržiti Msamo milijun eura? od UEFE će na račun Dinama dobiti milijun eura zabadava! Mislim da bi na ulazu u Poljud trebalo postaviti ploču "Volim Dinamo".

ZR
Ze Roberto u
15:48 29.08.2024.

Kažu "hajdukova zvijezda"..... Što sve papir trpi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije