Nakon minimalnog poraza u Stokeu

Hajdukovi navijači uvjereni u prolaz

'31.05.2011., Poljud, Split - Sluzbeno predstavljen novi trener Hajduka Krasimir Balakov. Predsjednik Hrvoje Males i Milo Nizetic.  Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL'
'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
29.07.2011.
u 20:57

Nema više lupanja dugih lopta i skakanja, kako su Englezi igrali, bit će to sasvim druga pjesma, hajdučka! – Znam za pakao koji stvaraju Hajdukovi navijači, bit će to pravi test – kaže Stokeov trener Pulis

Neka je 1:0 prednost za Stoke City nakon prvog dvoboja 3. pretkola Europske lige, dvojbi nema da će se u četvrtak na prepunom Poljudu zbiti još jedno europsko ludilo. Hajduk nije oduševio igrom, dapače bijeli su razočarali na stadionu Britannia, pogotovu u napadačkoj igri, ali sve to sada više nije bitno.

Minimalan poraz otvorio je Hajduku vrata nove utakmice koju navijači smatraju povijesnom. Poljud će biti pretijesan, ozračje će biti pakleno. Svjestan je toga trener Stokea Tony Pulis, koji je zadovoljan jer je Stoke nakon 37 godina zaigrao u Europi i odmah pobijedio.

Balakov zna da je bilo loše

– Znam za pakao koji stvaraju Hajdukovi navijači. Bit će to pravi test za nas, ali 1:0 je dobar rezultat. Žalim za drugim pogotkom, imali smo prigoda – kaže Pulis.

U Hajdukovu taboru zadovoljni su zbog minimalnog poraza, ali trener Krasimir Balakov ne zabija nojevski glavu u pijesak. Svjestan je da njegova momčad nije igrala dobro.

– Unatoč tome što na početku utakmice nismo dobro igrali, nismo htjeli previše riskirati. Igraju se dvije utakmice, gleda se tko će ići dalje. Ovo je tek prvo poluvrijeme – govori Balakov.

Poljud, s tridesetak tisuća grlatih navijača, bit će sasvim druga priča. Žestoki su engleski navijači, ali ono što Stoke čeka u Poljudu Englezi još nisu doživjeli. A i nije bitno samo ozračje. Naime, Stoke je izrazita domaćinska momčad.

– Da, baš su "kućna" momčad, teško je igrati protiv njih na njihovu terenu. Drže pritisak, forsiraju skok, duge lopte, stalno lete... Druga utakmica, u Splitu, bit će sasvim drugačija priča. Zbog toga i nismo ulazili u prevelik rizik – govori Balakov, koji je sada shvatio zbog čega su lani u Stokeu padali i Arsenal i Liverpool.

Slično razmišljaju i njegovi igrači. Ante Vukušić nije se pošteno ni sastao s loptom u Stokeu, ali u četvrtak se od njega očekuju golovi.

– Imamo prigodu za eliminaciju Stokea. U Splitu se neće igrati utakmica u kojoj oni lupaju duge lopte i skaču. Bit će to druga pjesma, hajdučka – najavljuje napadač bijelih.

Bitka na iscrpljivanje

Valjda je Balakov shvatio da Vukušiću mora pridružiti drugog napadača, da loptu treba spustiti na zemlju i goropadne Engleze pobijediti igrom. Igrat će se na sve ili ništa, Hajduk ima šansu naučiti bahate Engleze da Hajduk nije "Hadjuk", kako pišu mnogi engleski mediji, i nakon šest neuspjeha napokon eliminirati neki engleski klub.

Stoke je idealan za to da padne na Poljudu, da Hajduk nastavi svoj europski san od prošle sezone! Znamo da Balakov neće grlom u jagode, u Poljudu se u četvrtak neće umirati od ljepote, već će to biti još jedna krvava bitka. Balakov i Pulis ići će na strpljenje, iscrpljivanje...

– Koncentracija, mir u glavama... A strpljenje će na kraju biti nagrađeno – kao da čujemo Balakovljeve riječi upućene igračima.

Inače, bijeli su se u Split vratili oko 14 sati, a Balakov je igrače odveo na trening u Poljud koji je bio predviđen za 15 sati.

Ključne riječi

Komentara 9

LU
luanti
23:38 29.07.2011.

Nema više lupanja dugih lopta i skakanja, kaže ozren jel to neko pravilo da u gostima ne smiješ tako igrati

OB
-obrisani-
23:39 29.07.2011.

Valjda ce Balakov u igru poslati 2 napadaca.....ha,ha valjda .....kakve li hrabrosti Svidio mi se Split.Katalinic je u zavrsnicu usao sa 4 napadaca ipak mu se mora prigovoriti sto to nije ucinio i 15 minuta ranije i uveo Copa. Naprijedd Split i Hajduk! \'Ajdmo decki za Hrvatsku !!!

OB
-obrisani-
21:24 29.07.2011.

Ovaj Balakov jednom ovako ,pa onako... Kad se nema na koga osloniti ,on se oslanja u navijace.. Pa ne igraju oni.... Ma doci ce i taj cetvrtak ,vidit ce mo Hajdukovo cudo... Ili Hajduk u cudjenju..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije