LOŠE VIJESTI

Hezonja ipak propušta Eurobasket!

Mario Hezonja
Foto: Orlando
17.07.2015.
u 11:15

'Meni nitko od klupskih čelnika nikad nije kazao ništa slično tome da oni ne bi voljeli da ja ne igram za Hrvatsku. Oni znaju da ja to želim i oni se tome ne protive.'

Mario Hezonja, novopečeni igrač Orlando Magica, posjetio je Terme Sveti Martin i kamp seniorske košarkaške reprezentacije. U popularne toplice na hrvatskom sjeveru Hezonja je došao radi razgovora s izbornikom Velimirom Perasovićem o svom ovoljetnom angažmanu.

Reprezentacija gubi

Poznato je da Orlando diskretno pritišće Hezonju da on ovo ljeto ne igra za Hrvatsku i da mladi Dubrovčanin tom pritisku sve teže odolijeva pa je doista moguće da Mario ne bude ni na pripremama ni u sastavu selekcije koja će u rujnu braniti boje Lijepe Naše na Eurobasketu. Mi smo stajališta da bi to bila šteta i za igrača, ali i za njegov klub, jer Perasović je naumio tom atletskom i nadarenom momku dati pristojnu minutažu, što je zacijelo povoljna okolnost i za Orlando Magic.

Izbornik Perasović o tom problemu jučer se nije htio izjašnjavati. Štoviše, ljutilo ga je to kako su novinari saznali za njegov razgovor sa Hezonjom, a nije htio ništa reći vjerojatno u želji da kupi ponešto vremena. Jer, neslužbeno doznajemo, Hezonja nije rekao decidirano "ne", već se požalio na svoju situaciju kod svojih novih poslodavaca. A oni, NBA klubovi, nikad nisu sretni kada moraju pustiti svog mladog igrača, posebice kada je novak u pitanju, da igra za nacionalnu vrstu.

Njegovi NBA gazde bili bi sretniji da Mario u kolovozu bude na Floridi, njima na oku, a ne u Zagrebu, gdje će se Hrvatska cijelo vrijeme pripremati za Eurobasket. Uostalom, čak je i trener Scott Skiles kazao da Marija očekuje u kolovozu u Orlandu kako bi i on osobno s njim radio na igračevu oblikovanju po NBA mjerama.

Mario u strahu

Srećom, druga dvojica naših NBA igrača takvih problema nisu imali. Ni Damjan Rudež ni Bojan Bogdanović koji je kazao:

– Meni nitko od klupskih čelnika nikad nije kazao ništa slično tome da oni ne bi voljeli da ja ne igram za Hrvatsku. Oni znaju da ja to želim i oni se tome ne protive.

Nažalost, Mario nije u situaciji poput Bojana. On je tek stigao u zemlju snova, u košarkaški eldorado, i u izvjesnom je strahu što će biti ako se usprotivi poslodavcu.

>> Ne mogu vjerovati da Mario Hezonja ne bi htio igrati za Hrvatsku

Komentara 7

KR
kruti
11:30 17.07.2015.

ma nabijem ja taj orlando,hezonja ak je pravi bude igral,a ak se to amerima ne svidja reći će im,trejdajte me!!!

ZA
zambezi
13:01 17.07.2015.

I puno skuplji igraci iz NBA -a igraju ili su igrali za svoje reprezentacije. Sjetimo se nasih Drazena,Kukija,Radje ,kojima je reprezentacija bila Svetinja,pa danasnjih brace Gasol koji igraju za Spanjoksku itd..

DE
derin
13:38 17.07.2015.

Dres reprezentacije je svetinja, jednog dana kad se završi karijera, uvijek se prvo ističu uspjesi s reprezentacijom. Kukoč, Rađa i Dražen su ginuli za Hrvatsku, za to su ostali legende. Očito je momak u nezgodnoj situaciji radi kluba, ali valjda će se završiti najbolje. Parket, nowitzki, braća Gasol i drugi igrali su desetke za njihove klubove nepotrebnih eura i zato su veliki igrači!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije