SPORAN ČASOPIS Kandidat za zaprešićkog gradonačelnika predstavio se kao voditelj HNS-ovog projekta

HNS ubačen u predizborne igre

25.05.2009.
u 20:03

Hrvatski nogometni savez službenim se priopćenjem ogradio od kandidata za zaprešićkog gradonačelnika Darija Baće.

On se, naime, u predizbornoj utrci, na svojim službenim stranicama, među ostalim, predstavljao kao voditelj projekta “HNS magazin” za Hrvatski nogometni savez, a HNS je to danas opovrgnuo.

“HNS ne izdaje nikakav magazin, niti bilo kakve druge novine. Savez je, po odredbama Statuta Fife i Uefe, neutralan po pitanjima politike i vjere, što znači da je predstavljanje i korištenje Hrvatskog nogometnog saveza u predizborne svrhe neprihvatljivo i nedopustivo. Molimo gospodina Baću da Savez ne koristi u takve ili druge svrhe”, stoji među ostalim u priopćenju koje je potpisao glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić.

Prozvani Dario Baća u međuvremenu je sa svojih službenih stranica povukao nespretnu formulaciju o “voditelju projekta magazina HNS-a”, premda je činjenica da list “Uvijek vjerni” postoji. U pripremi je njegov treći broj.

– Posrijedi je list koji izrađuje tvrtka Via Ignis čiji sam ja suvlasnik. Ona prati rad HNS-a, njegovih selekcija, a Zorislav Srebrić u njemu je napisao kolumnu.

Čak su mi u HNS-u izradili i posjetnice. Zato nije fer baš u ovom trenutku, kada je pred vratima drugi krug lokalnih izbora, ograđivati se od tog projekta. Ja ih, naravno, više neću spominjati – kazao je 26-godišnji Dario Baća, nezavisni kandidat, koji će se za gradonačelničku fotelju u Zaprešiću boriti sa Željkom Turkom.

Baća je u prvom krugu osvojio 37,07, a Turk 48,73 posto glasova Zaprešićana.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije