NEUSPJELA EPIZODA U BUGARSKOJ

Hrvat ekspresno protjeran iz posrnulog velikana: 'Radi probleme. Razbjesnio je čelnike kluba, a sad traži novac'

Koprivnica: Slaven Belupo i Dinamo odigrali utakmicu 32. kola Prve HNL
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
25.08.2024.
u 23:32

Hrvatski stručnjak Tomislav Stipić, koji je preuzeo momčad u ljeto, smijenjen je s mjesta trenera nakon što je njegova momčad CSKA Sofija u prvih pet utakmica u bugarskoj eliti doživjela čak četiri poraza

Tomislav Stipić više nije trener CSKA Sofije, doznaje Sportal.bg. Hrvatski stručnjak, koji je preuzeo momčad u ljeto, smijenjen je s mjesta trenera nakon što je njegova momčad u prvih pet utakmica u bugarskoj eliti doživjela čak četiri poraza. 

Međutim, izvještaj Bugara govori i da "trener nastavlja raditi probleme klubu". Sportal piše da je Stipić odbio priznati svoje pogreške tijekom dugih pregovora s vodećim ljudima kluba. "Bivši trener Rige razbjesnio je svoje nadređene zbog katastrofalne igre momčadi u posljednjim tjednima te nije pokazivao znakove da može popraviti situaciju."

Također, odbio je sporazumni raskid ugovora, zahtijevajući isplatu svih naknada do kraja sezone. Stipić je tvrdio da problemi momčadi nisu njegovi, već su uzrokovani drugim faktorima, uključujući i nedostatak klupskog stadiona. "Znao je da je stadion u fazi rekonstrukcije već pri dolasku u Sofiju", napominju Bugari.

Inače, CSKA je posrnuli bugarski velikan, koji čeka na titulu još od 2008. godine. Što se tiče Tomislava Stipića, koji ima i njemačko državljanstvo, on je do kraja 2023. vodio latvijsku Rigu, s kojom je osvojio kup i završio na drugom mjestu. U karijeri je još vodio Slaven Belupo, drugu momčad Ingolstadta, Aue, Stuttgarter Kickers, Nanton Zhiyun, juniore Eintracht Frankfurta, Grasshopper i Audu.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Ovo je popis najskupljih igrača HNL-a! Jedan igrač je pomeo svu konkurenciju

Koprivnica: Slaven Belupo i Dinamo odigrali utakmicu 32. kola Prve HNL
1/13
Ključne riječi

Komentara 2

PO
podanak
06:54 26.08.2024.

Jel' vrime, Stipe?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije