SPORTSKA HEROINA

Hrvatica koju su obožavali izgubila majku, s ocem se pomirila prije smrti: 'Turobnih godinu dana'

Rijeka: Pliva?ica Sanja Jovanovi?
Goran Kovacic/PIXSELL
26.09.2024.
u 10:17

Debitirala je na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. godine. Jovanović je postavila više od 170 hrvatskih plivačkih rekorda u raznim dobnim kategorijama. Sudjelovala je na europskim i svjetskim prvenstvima, mediteranskim igrama te osvojila 19 medalja. Čak četiri puta je rušila svjetski rekord.

Državna rekorderka u plivanju i slavna hrvatska plivačica rodom iz Dubrovnika, Sanja Jovanović, nije imala nimalo lagan život. Otac je napustio njezinu obitelj kad je imala samo četiri godine i ostavio njezinu majku s četiri male kćeri, o čemu je pričala u prijašnjem razgovoru za Večernji list. 

- Do rastave braka mojih roditelja došlo je krajem rata. Imali su nesuglasice, nisu mogli opstati kao par i odlučili su krenuti svaki svojim putem. On je išao trbuhom za kruhom, ostavio nas i otišao živjeti u Berlin. Nikad nije osnovao drugu obitelj. Ne mogu reći da smo za života bili u dobrim odnosima. Puno toga sam mu zamjerala. Ali sada, kad se na sve osvrnem, mogu reći da sam bila premlada i da puno toga nisam shvaćala - rekla je svojedobno za VL. 

Jovanović je debitirala je na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. godine. Sanja je postavila više od 170 hrvatskih plivačkih rekorda u raznim dobnim kategorijama. Sudjelovala je na europskim i svjetskim prvenstvima, mediteranskim igrama te osvojila 19 medalja. Čak četiri puta je rušila svjetski rekord.

Ipak nakon nekoliko godina uspjeha i sreće, njezina majka je umrla od posljedica karcinoma 2010. godine. Bio je to težak udarac za Sanju i njezine sestre, već iduće godine preminuo joj je i otac. 

- Dakle, od smrti majke do smrti oca gotovo je točno turobnih i preteških godinu dana. Otac je preminuo u Berlinu, gdje je radio i živio, a njegovo tijelo prevezli smo iz Njemačke u Hrvatsku te ga pokopali na groblju u našem i njegovu Dubrovniku. Mama je umrla od karcinoma, a ista bolest odnijela je i tatu. Sve se dogodilo u vrlo kratkom roku od dijagnosticiranja bolesti - rekla je za portal Nezavisne. 

VEZANI ČLANCI:

- Tri mjeseca prije njegove smrti posjetila sam ga sa sestrama u Berlinu. Bile smo ondje tjedan dana i pomagale mu u bolesti, vodile ga na terapije. Vodili smo lijepe razgovore i sretna sam što sam dobila tu posljednju priliku te smo riješili sve što sam mu prije možda zamjerala. U trenutku kada sam shvatila da sam mu oprostila, osjećala sam se najsretnijom osobom na svijetu. Znala sam da umire i da moram poslušati neke njegove argumente za određene životne situacije i poteze i isplatilo se - rekla je Jovanović. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije