EP u hrvanju

Hrvatska bez odličja: Puklavec i Kamenjašević peti u Europi

04.04.2022.
u 15:47

Na ovom Prvenstvu nisu nastupili naši najbolji hrvači. Ivan Huklek oporavlja se od operacije ramena, Dominik Etlinger još izdržava kaznu radi uzimanja nedozvoljenih sredstava a dvostruki olimpijac Božo Starčević ovaj put je pošteđen

S netom završenog Prvenstva Europe u hrvanju grčko-rimskim stilom Hrvatska se vratila bez odličja. No, kako u Budimpešti nije bilo trojice najboljih hrvatskih hrvača onda to ne treba ni čuditi.

Dominik Etlinger još uvijek je u kazni radi uzimanja nedozvoljenih sredstava, olimpijac Ivan Huklek oporavlja se od operacije ramena, a dvostruki olimpijac Božo Starčević ovaj put je pošteđen od trenera Igora Petrenke, Bjelorusa na čelu hrvatske reprezentacije.

No, zato se zamjena za Starčevića pokazala kvalitetnom. Naime, baš kao i prošle godine kada je osvojio broncu, Antonio Kamenjašević (77 kg) opet je imao dobar nastup osvojivši peto mjesto. Kameni je kroz repasaž došao do borbe za broncu u kojoj je izgubio od Bugara Mnatskaniana (0:4).

Još bolji dojam ostavio je Pavel Puklavec (72 kg) koji je, nakon pobjeda nad Morldavcem Peticem (3:1) i Poljakom Sahakjanom (10:0) čak nastupio u polufinalu u kojem je izgubio od Mađara Fritscha, kasnijeg prvaka Europe, samo zato što hrvačka pravila kažu da u slučaju neodlučenog rezultata dalje ide onaj koji je posljednjije osvojio bod (1:1). Nakon toga Puklavec je u borbi za broncu nadjačan od Iranca Arsalana (1:6) koji nastupa pod zastavom Srbije.

Preostala trojica Hrvata na ovom natjecanju ostvarili su sljedeće plasmane: Filič Šačić (82 kg) bio je osmi, baš kao i Marko Koščević (130 kg) dok je debitant Matej Mandić (87 kg) zauzeo 10. mjesto.

Najuspješnija nacija na ovom EP-u, na kojem su se odvijala natjecanja u hrvanju slobodnim stilom, bili su Turci (7 zlata, 3 srebra i 7 bronci) čiji je najteži reprezentativac (130 kg) Riza Kayaalp osvojio svoj 11. naslov prvaka Europe.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije