ŠTAFETA 4x50 Francuzi su osvojili zlato, Talijani srebro, a hrvatski reprezentativci broncu

Hrvatska bronca uz svjetski rekord Francuza

14.12.2008.
u 18:45

Hrvatska muška štafeta (Draganja, Puninski, Barbić i Todorović) na 4x50 m slobodno osvojila je brončanu medalju s hrvatskim rekordom (1:23.68), dok su Francuzi (Bernard, Gilot, Galavtine i Bousquet) za zlato postigli svjetski rekord (1:20.77).

- To je šlag na kraju, s obzirom na to koliko smo pehova imali tijekom prvenstva. Čestitam svim dečkima, malo nam je nedostajalo do srebra - rekao je Mario Todorović, koji je zajedno s Aleksejem Puninskim dvadeset minuta prije finala štafeta nastupio u finalu na 50 m dupin.

- Dotrčali smo na start - istaknuo je Todorović.

- Bio sam razočaran nakon 50 m dupin, možda sam se malo previše nadao, ali odradio sam dobro posao za štafetu i to mi je uljepšalo dan - dodao je Puninski.

I hrvatska štafeta koja je u kvalifikacijama izborila finale (Puninski, Barbić, Delač i Todorović) poboljšala je hrvatski rekord.

Aleksej je vjerovao da može osvojiti medalju na 50 m dupin, pogotovu nakon što je finale izborio s trećim vremenom i hrvatskim rekordom (22.63).

No, u finalu je naš plivač ostao bez daha i utrku je završio posljednji (23.15), a ispred njega ugurao se drugi hrvatski predstavnik Mario Todorović (šesto mjesto, 22.93). Pobijedio je Francuz Amaury Leveaux koji je još u kvalifikacijama postigao svjetski rekord (22.18).

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije