PONOVO DOBILI PO DŽEPU

Hrvatska kažnjena zbog rasizma navijača! Uz astronomske iznose i zabrana gostovanja

Leipzig: Susret Hrvatske i Italije u 3. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
24.07.2024.
u 21:48

Hrvatski navijači u sve su tri utakmice koje su odigrali u skupini pokazivali diskriminatorno ili rasističko ponašanje. Proporcionalno tome, stigla je i nova kazna Uefe

Uefa je odlučila Hrvatsku uvrstiti među sedam nogometnih reprezentacija koje će biti kažnjene zbog neprimjerenog ponašanja na Europskom prvenstvu u Njemačkoj ove godine. Hrvatski nogometni savez će morati platiti kaznu od 50 tisuća eura, a navijačima je zabranjen odlazak na iduću gostujuću utakmicu. Ona će se igrati u sklopu Lige nacija, 5. rujna u Portugalu.

Uz hrvatsku su kažnjene Srbija, Rumunjska, Slovenija, Austrija, Mađarska i Albanija. Austrija je najlakše prošla. Izrečena im je novčana kazna od 20 tisuća eura i uvjetna kaznu prodavanja ulaznica za gostovanja, koja će stupiti na snagu u slučaju novog prekršaja. U izvješću stoji da su hrvatski navijači u sve su tri utakmice koje su odigrali u skupini pokazivali diskriminatorno ili rasističko ponašanje.

GALERIJA Razočarenje, tuga i utješni zagrljaji. Fotografije pričaju sve emocije s terena nakon utakmice s Italijom
Leipzig: Susret Hrvatske i Italije u 3. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
1/15

Hrvatski nogometni savez je bio prisiljen platiti novčanu kaznu nakon svake pojedine utakmice odigranoga prvenstva. Nakon utakmice protiv Španjolske stigla je ukupna kazna od 87.875 eura. Iznosom od 63.875 eura kažnjen je za bacanje plastičnih čaša. Povrh toga su 24 tisuće eura otišle na kazne zbog baklji. Nakon utakmice s Albanijom je iz istih razloga iz blagajne izašlo 28 tisuća eura. Povrh toga, navijači su skandirali "Ubij Srbina", što je izazvalo dodatne posljedice.

Najveću su kaznu navijači uspjeli osigurali tijekom utakmice protiv Italije u posljednjoj utakmici zadnjega kola grupne faze. Velikih 105 tisuća eura je tada izbijeno iz džepa saveza. Zbog bacanja predmeta na teren kažnjeni su s 45 tisuća eura, još 30 tisuća zbog baklju te dodatnih 30 tisuća zbog neprimjerenog ponašanja.  Uz dodatnih 50 tisuća eura kazne, ukupni se izdatak popeo preko 270 tisuća eura.

VIDEO Rukometaši, stolnotenisači i vaterpolisti otputovali u Pariz

Komentara 2

KA
KakoSAD
06:49 25.07.2024.

Ovako ce biti i nadalje dolke god se krivci/ tako zvani (ne) navijaci ne prozovu i pocnu sami placati te kazne

Avatar GF1
GF1
22:06 24.07.2024.

Ajde ima savez novaca, neće ostati sirotinja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije