DADO PRŠO

Slavni vatreni je imao 100 kila, pio i pušio dvije kutije dnevno. Jedna žena promijenila mu je život

ARHIVA - Hrvatski nogometaši pobjedom nad Švedskom 1:0 plasirali se na SP 2006.
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
23.07.2024.
u 13:15

"U Hajduku nije mogao igrati, nisu ga željeli. Činilo se kako je zadnja šansa za nogometnom karijerom propala kada je počeo rat. Otišao je u Francusku", napisao je o Dadi Prši goal.com

Legendarnog hrvatskog napadača Dade Prše malotko se ne sjeća u domovini, a još uvijek ga dobro pamte i u inozemstvu. Bivši igrač Monaca i Rangersa obilježio je jedno razdoblje u reprezentativnome nogometu, ali ono što ga isto tako čini posebnim jest njegov život prije, no što je došao u redove europskih velikana. Naime, do 22. je godine radio kao automehaničar, a igrao je nogomet u niželigašu Rouenu.

"Pušio je više od dvije kutije cigareta dnevno. Svaku večer pio je pivo i šnaps u jednom od kafića u blizini svojeg malenog stana, imao je 100 kilograma. Kao i drugi radnici, svoje probleme otpuhivao je u dimu cigareta", napisao je o Priši engleski portal goal.com. Bilo je to kada je još živio na sjeveru Francuske gdje je došao kao 19-godišnjak.

FOTO Mateo Kovačić podijelio fotke s trudnom suprugom Izabel: 'Kakav par!"

ARHIVA - Hrvatski nogometaši pobjedom nad Švedskom 1:0 plasirali se na SP 2006.
1/10

"U Hajduku nije mogao igrati, nisu ga željeli. Činilo se kako je zadnja šansa za nogometnom karijerom propala kada je počeo rat. Otišao je u Francusku. Nije znao niti jednu riječ jezika i družio se s čašama u koje je prečesto i preduboko gledao", dodali su Englezi pa opisali kako se njegov život u potpunosti preokrenuo.

"Prilikom jednog posjeta kafiću, život mu se konačno promijenio. Kroz dno čaše vidio je, kako sam kaže - ljubav svog života. Mlada Francuskinja Carol bila mu je spas i uz nju se preporodio. Smršavio je 20 kilograma, smanjio broj cigareta i vikende je ponovno provodio na nogometnim terenima", opisali su trenutak koji je započeo njegovu transformaciju u nogometnu legendu.

VIDEO Real Madrid objavio: Luka Modrić potpisao je novi ugovor, on je naš kapetan

Komentara 5

Avatar Prosenjak
Prosenjak
16:02 23.07.2024.

Svatko ima svoj ukus ali meni je Dado najjači hrvatski napadač ikad. I ljudina prava. I uz Luku Modrića najbolji tehničar koji je ikad igrao u hrvatskoj reprezentaciji. Nije čudo da su obojica iz istog sela. Čudan je ovaj svijet. Rusija, Kina, Indija, Indonezija, Bangladeš, Pakistan, Somalija, Etiopija i to je oko pola svjetskog stanovništva, preko 4 milijarde i preko pola svjetskog kopna. I nikad niti jednog vrhunskog nogometaša. A Zaton Obrovački, tu brat bratu ne živi 20 ljudi, prođeš ga autom za 46 sekundi i samo iz tog sela u zadnjih 20 godina čak 2 nogometaša najviše svjetske klase, Luka Modrić i Dado Pršo.

Avatar Ričard
Ričard
23:25 23.07.2024.

Dado , legenda NK Bagata, on i pok. Mate Šestan. Da nije bilo rata i stečaja, Bagat u UEFA kupu

Avatar Platonix
Platonix
15:21 23.07.2024.

Dado Pršo srce vatreno hvala ti za svaku kap znoja a boga mi nisi se štedio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije