SP U FUTSALU

Hrvatska nakon 24 godine na Svjetskom prvenstvu: 'Spremni smo za sve izazove'

Susret Hrvatske i Poljske u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u futsalu
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
13.09.2024.
u 13:34

"Za ljude koji slabije prate futsal Tajland je svakako nepoznanica, ali riječ je o reprezentaciji koju zadnjih dvadesetak godina vode vrhunski strani treneri", rekao je Mavrović

Hrvatska futsal reprezentacija će nakon 24 godine ponovno zaigrati na Svjetskom prvenstvu. U skupini B igrat će u subotu protiv Tajlanda, utorak protiv Brazila te petak protiv Kube. Iako je Uzbekistan domaćin, upravo će Hrvatska i Tajland u 12 sati imati tu čast otvoriti najveće svjetsko futsal natjecanje.

"Vjerujem da je momčad spremna za izazove koji nas očekuju. Jako dobro smo radili, na pripremama odradili sve što je zacrtano, da bismo se u prvoj utakmici protiv Tajlanda pokazali u najboljem svjetlu. Tajland, za razliku od nas, ima veliko iskustvo igranja na svjetskim prvenstvima s obzirom na to da su ostvarili plasman na sedam posljednjih svjetskih smotri. Nama je, s druge strane, ovo prvi nastup poslije 24 godine. Među igračima se osjeća pozitivna trema, spremni smo za sve ono što nas čeka", kaže izbornik Marinko Mavrović za HNS.

GALERIJA Futsal Dinamo u rapsodiji ponizio Torcidu 6:0 i izborio polufinal

Susret Hrvatske i Poljske u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u futsalu
1/10

Opisao je tajlandsku reprezentaciju, a sutrašnji dvoboj s Tajlandom gleda kao izravan okršaj za drugo mjesto i plasman u nokaut fazu iako i trećeplasirani može proći dalje:

"Za ljude koji slabije prate futsal Tajland je svakako nepoznanica, ali riječ je o reprezentaciji koju zadnjih dvadesetak godina vode vrhunski strani treneri. Danas je to Rodrigo, koji je kao trener i izbornik imao velikih uspjeha na klupskoj i reprezentativnoj razini. Vodio je, između ostalih, reprezentaciju Japana s kojom smo imali prilike igrati. Dakle, znamo sve o njegovom načinu rada i planu igre. Poslije svega što smo prošli da bismo se plasirali na Svjetsko prvenstvo, a potom odradili i pripreme, sve stane u tu utakmicu s Tajlandom koja nam je izuzetno značajna. Riječ je o izravnom okršaju za drugo mjesto u skupini koje vodi u drugi krug natjecanja. Naravno da ćemo i protiv Brazila nastojati ostvariti što bolji rezultat, iako smo svjesni da su oni najveći favoriti u skupini. Znamo što nas čeka", rekao je, pa dodao za kraj:

"Imamo čast, privilegiju, ali i obavezu biti mentalno, fizički i taktički na našoj najvećoj mogućoj razini, nadam se da će tako i biti. Pokušat ćemo proći skupinu, dočekati utakmicu u osmini finala u kojoj je sve moguće."

VIDEO Bivši igrač Dinama i Hajduka: 'Livaja je opasan, ali Hajduk je puno slabiji od Dinama'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije