SJAJAN DAN NA TOURU

Hrvatska nedjelja: Ljubo i Čilkan po naslove!

Marin Čilić
Pixsell
01.11.2009.
u 13:01

Ni ne pamtimo više kada su dvojica hrvatskih tenisača igrala u finalima ATP turnira! Ančić i Čilić igrali su početkom veljače na Zagreb Indoorsu, ali radilo se o istom turniru... Od 14.00, odnosno 14.30 naši tenisači igraju u finalima Beča i Lyona.

Čilić iza sebe ima sjajan tjedan, projurio je do finala turnira u Beču, a malo je vjerojatno da će ga Austrijanac Jürgen Melzer, inače 35. igrač ATP ljestvice uspjeti zaustaviti. Čilić ga je dobio u sva tri susreta, od čega dva puta na tvrdoj podlozi, kakva je u glavnom gradu Austrije.

Kako se radi o domaćem igraču Čilić će na putu rema Bank Austria Tennis Trophyjui protiv sebe imati i publiku:

- Bit će to kao u Davis Cupu, ali igrat ću najbolje što mogu. Uzeti svaku priliku koja mi se ukaže, obećao je Čilić.

U Beč je došao s pozivnicom, a uzme li naslov, bit će treći četvrti igrač koji je ove sezone s wild cardom otišao do kraja.

Zanimljivo, Austrijanci nisu osvojili turnir u Beču od Skoffa 1988., a zadnji je u finalu bio Thomas Muster prije 14 godina.

Marin je na najboljem je putu da uzme svoj treći naslov ove sezone, odnosno četvrti u karijeri te "simoboličnu nagradu" - 86.500 eura.

Posljednji Hrvat koji je osvojiio Beč bio je Ivan Ljubičić prije tri godine, a sada je pronašao formu i pola sata nakon Čilića (14.30) otvorit će finale Lyona koji je već osvojio 2001. godine.

Ljubičić igra za malo veći novčani iznos, pobijedi li, na njegov će konto sjesti 103.400 eura. Na drugoj strani stajat će također domaći tenisač, Francuz Michael Llodra koji je jedini finale ove godine izgubio u Marseilleu od Tsonge.

Ivan traži svoj deveti naslov i to u gradu gdje je osvojio svoj prvi turnir, a budući da su u jedinom dosad odigranom meču igrali vrlo izjednačeno (Ljubo ipak izgubio), velike su šanse da mu to i pođe za rukom. Nadamo se samo da mu to neće biti i posljednji osvojeni, jer tvrdi da se osjeća kao u doba kada je u Šangaju igrao na Mastersu kupu...

Ključne riječi

Komentara 2

IN
ingoman
15:14 01.11.2009.

Cilkan,ma daj te, molim vas,pa tko je taj cilkan???

DA
dajkan3
14:24 01.11.2009.

ćelo je doživio labuđi pjev a mali je stvarno dobar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije