25.03.2021. u 22:55
Činilo se da možemo izvući barem bod, ali u svega nekoliko minuta sve se srušilo.

Hrvatska nogometna reprezentacija nije dobro otvorila Europsko U-21 prvenstvo koje se održava u Sloveniji jer poražena je od Portugala 0:1 pogotkom Fabia Vieire.

Činjenica da je to dobar rezultat govori sve o stanju na travnjaku. Ali, ruku na srce, Portugal ne samo da je bio favorit u ovom dvoboju već je i jedan od favorita za osvajanje titule prvaka.

Krenulo je dobro za Hrvatsku, kroz prvih deset do 15 minuta izabranici Igora Bišćana nametnuli su se, Lovro Majer je dvaput opalio s dvadesetak metara i oba puta natjerao Costu da blokira udarac u korner. Ali, malo nakon toga sve se promijenilo. Šteta jer tijekom cijelog susreta vidjelo se da kad bi Hrvatska krenula igrati hrabro i napadački, događale bi se pozitivne stvari. Samo, većinu susreta nismo gledali tako nešto.

25.03.2021., stadion Bonifika, Koper, Slovenija - UEFA Europsko U21 prvenstvo, skupina D, Portugal - Hrvatska. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Čim je krenuo visoki presing protivnika, počele su se redati greške. Sreća pa je Šemper bio na razini i branio sve što je išlo u okvir gola. Ako nije uspio on, učinio je to okvir. Naime, u 25. minuti Vušković nogom i potom rukom Erlić (sreća da nema VAR-a) blokirali su udarce Portugalaca, da bi nakon kornera iz te akcije Queiro bio najviši, ali njegov udarac glavom odlazi u stativu.

Zatim u 34. Pota s desetak metara unatoč dvojici naših koji su mu trčali u blok uspijeva zapucati prizemno prema golu, ali Šemper brani. Nekoliko minuta kasnije Gedson izbija sam pred njega iskosa, ali puca pokraj gola, a jedan od ubačaja pri kraju poluvremena Šemper još jednom sjajno brani.

25.03.2021., stadion Bonifika, Koper, Slovenija - UEFA Europsko U21 prvenstvo, skupina D, Portugal - Hrvatska. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatska je bolje ušla u drugo poluvrijeme, kontrolirala igru, ali nije bila blizu nikakve konkretnije prilike. No nije ni Portugal, potpuno "ugašen". Pokazalo se da Bišćan ima rješenje za visoki presing i brzu igru protivnika. Samo, nedostajao mu je "killer" u napadu, kao i nešto raspoloženiji ili rasterećeniji vezni red, bočni i krilni igrali. Ukratko, ofenzivni dio je "štekao".

I kad se činilo da utakmica ide prema remiju bez pogodaka, sve se okrenulo u svega nekoliko minuta. U 65. minuti ozlijedio se Majer i napustio igru, a u 68. nam zabija Fabio Vieira. Nogometaš koji je zabio sedam golova u kvalifikacijama i najbolji je strijelac Portugala. Ali, susret je započeo na klupi i ušao pet minuta prije gola! Kao i asistent Dani Carvalho. Potvrdio je time iskusni Rui Jorge znanje koje neosporno posjeduje.

Do kraja utakmica pokušavala je Hrvatska nešto učiniti, ali Portugal se odlično zatvorio i tražio priliku iz kontri. Koje nisu urodile plodom.

Ništa, sad preostaje "vaditi" se protiv Švicarske u nedjelju. Švicarske koja je pobijedila Englesku (1:0).

Portugal
Vieira 68'
1-0
Hrvatska
U-21 Euro, 21:00, Stadion Bonifika, Koper (Slovenije)
Kraj
(Kraj)

Završila je utakmica, Portugal se pokazao ipak prejak za Hrvatsku.

90'+4

Pokušava Hrvatska dugim ubačajima, ali Portugalci su koncentrirani.

90'

Igrat će se još šest minuta sudačke nadoknade.

86'

Stoper Leite priključio se napadu iz drugog plana i umalo nas kaznio. Sreća pa nije bio baš koncentriran.

Zamjena
80' (Zamjena)

Pote izlazi, mijenja ga Ramos.

Zamjena
75' (Zamjena)

Žaper ulazi umjesto Bistrovića, a Špikić umjesto Franjića.

75'

Ivanušec je imao dobru priliku iz slobodnog udarca, ali nije prebacio živi zid. Dapače, "nokautirao" je nesretnog Leita.

Zamjena
73' (Zamjena)

Braganca ulazu umjesto Vitinhe.

Gol možete vidjeti OVDJE.

Gol
68' (Gol)

Portugal je poveo, zabio nam je Vieira! Najbolji strijelac u kvalifikacijama trebao je samo pet minuta da bi zabio. Ubacio se s desne strane u kazneni prostor pa lukavo svladao Šempera. Asistirao mu je Carvalho, koji je također pet minuta ranije ušao u igru.

Zamjena
65' (Zamjena)

Babec mijenja Moru, a ozlijeđenog Majera Musa.

Zamjena
63' (Zamjena)

Kod Hrvatske je izašao Kulenović, a ušao Vizinger. Kod Portugala trostruka zamjena - umjesto Florentina ušao je Vieira, umjesto Tomasa Carvalho i umjesto Trincaa Conceicao.

55'

Zaprijetio je Ivanušec, ali njegov udarac je blokiran. Možda je ovo pokazatelj u kojem smjeru će ići drugi dio, izgledamo podosta bolje nego u posljednjih pola sata prvog dijela.

52'

Pomutnja u našem kaznenom prostoru, ali nakon nekoliko odbijanja uslijedila je naša kontra, koju nije dobro završio Moro.

46'

Počelo je drugo poluvrijeme. Možda bude bolje po nas.

Poluvrijeme
45'+1 (Poluvrijeme)

Završilo je prvih 45 minuta, srećom po nas - 0:0. Portugal je bolji, kontrolira igru i u takvoj situaciji Šemper je naš najbolji igrač. Izbornik Bišćan mora naći rješenja za ovu situaciju.

45'

Igrat će se minuta sudačke nadoknade.

43'

Ponovno nas "čupa" Šemper, uvjerljivo najbolji pojedinac u našim redovima kroz prvih 45 minuta.

43'

Ne treba žaliti za onime što nemate u rukama, ali Gvardiol bi uistinu mnogo značio u ovim trenucima.

41'

Brza polukontra mini-vatrenih, ali Costa ponovno brani. Ovaj put Kulenoviću.

38'

Gedson se ubacio iz drugog plana i sam na nekoliko metara iskosa s lijeve strane pucao u vanjski dio mreže.

34'

Još jedna velika prilika za Portugal! Nekoliko brzih i kratkih dodavanja i Pote se našao na desetak metara s loptom okrenut prema golu pa pucao, ali Šemper sjajno brani.

32'

Portugalci su malo stali i Moro to koristi, puca iz daljine, ali Costa tp lako brani.

25'

Portugal je umalo poveo! Nakon greške jedva smo se "iščupali", prvo je udarac protivnika blokirao Vušković, a zatim i Erlić, ali rukom. Nakon kornera je pak Queiros pogodio stativu! Sreća da sudac nije vidio što se zbilo.

25'

Portugalci pokušavaju zaprijetiti, ali sve se svodi na ubačaje koje mladi hrvatski reprezentativci lako otklanjaju.

17'

Kulenović je lukavo prevario obranu Portugala, dodao do Majera koji s dvadesetak metara puca, ali vratar Costa izbija u korner.

12'

Portugal se konsolidirao i visokim pritiskom primirio naše mlade nade.

5'

Obje reprezentacije su dobro posložene, zasad nema previše prostora za nešto opasnije situacije.

3'

Hrvatska je izborila prvi korner nakon udarca Majera. Naši igrači su se postavili podosta žestoko, ne žele biti u podređenom položaju.

1'

Glavni sudac je Poljak Bartosz Frankowski.

Početak
1' (Početak)

Utakmica je počela, idemo Hrvatska!

U našoj skupini ranije su igrali Švicarska i Engleska, a pritom je došlo do velikog iznenađenja. Više čitajte OVDJE.

- Nije bilo nikakvog vremena za uigravanje. Igračima smo sve prenijeli u dva dana. No, kako nama, tako i drugima. Situacija je specifična iz više razloga. I ja sam znatiželjan kako će sve to skupa izgledati - istaknuo je prije utakmice izbornik Bišćan.

– Gledali smo sve protivnike. Za Portugal smo se pripremali posebno, dok za Englesku još čekamo. Znat ćemo neke stvari nakon ove dvije utakmice. Vjerujem da smo napravili sve što smo mogli. Iako, postoje stvari u koje ne možete biti sigurni. I Portugalci imaju određenih izostanaka, no znamo da će se osloniti manje-više na igrače koji su iznijeli kvalifikacije – istaknuo je hrvatski izbornik Igor Bišćan.

SASTAVI

Portugal: Costa - Correia, Queiros, Leite, Dalot - Fereirra, Florentino, Fernandes - Trinaco, Tomas, Pote

Hrvatska: Šemper - Šverko, Erlić, Vušković, Bradarić - Bistrović, Moro, Franjić - Majer, Kulenović, Ivanušec

Komentara 24

TO
Tomisl
21:41 25.03.2021.

Kao i oni jučer , hodaju kao preplašene ovce po travnjaku.

DU
Deleted user
22:30 25.03.2021.

Najveći problem naših selekcija je trener izbornik. Kad bi to neko ko zna posložil, to bi bila respektabilna ekipa. Ovo je očaj. Kombinatorika nula, čisti vakuum. Svaki igra za sebe.

DU
Deleted user
22:28 25.03.2021.

A neki hoce da Boscan zamjeni Dalica. Nezna se tko je gori.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije