IDEMO!

Hrvatska zastava ponosno zavijorila na Seini: Matić i Cernogoraz zablistali na otvaranju OI

Foto: REUTERS
1/8
26.07.2024.
u 20:34

Među uzvanicima na svečanosti otvaranja su i hrvatski premijer Andrej Plenković te bivša hrvatska predsjednica, a sada članica Međunarodnog olimpijskog odbora Kolinda Grabar-Kitarović

Hrvatska olimpijska delegacija sudjelovala je na otvaranju Igara u Parizu. U spektakularnoj proslavi sporta na rijeci Seini našu su zastavu nosili džudašica Barbara Matić i strijelac Giovanni Cernogoraz.

Među uzvanicima na svečanosti otvaranja su i hrvatski premijer Andrej Plenković te bivša hrvatska predsjednica, a sada članica Međunarodnog olimpijskog odbora Kolinda Grabar-Kitarović.

Po prvi put otvaranje Igara odvija se u samom gradu, a ne na stadionu, pa je za osiguranje sudionika i gledatelja angažirano 45,000 policajaca i tisuće vojnika. 

Pogledajte fotogaleriju:

1/8

Neuobičajenost u odnosu na ranija otvaranja je i to što je ono započelo mimohodom sportaša, pa su brodom po Seini na samom početku zaplovili sportaši iz Grčke, pa zatim i izbjeglice. No, svečani mimohod bit će razlomljen u nekoliko dijelova između kojih će se događati kulturno-umjetnički program.

Olimpijske igre 2024. u Parizu: Raspored nastupa hrvatskih sportaša

1/4

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije