PONOVO SKANDAL

Srbin od Olimpijskih igara ratuje sa sportskim svijetom: 'Nikad se neću ispričati!' Dobio je žestoku kaznu

Banja Luka: Milorad Dodik organizirao prijem za Nemanju Majdova, europskog i svjetskog prvaka u judu
Foto: Dejan Rakita/Pixsell
1/3
16.09.2024.
u 10:00

Nemanja Majdov se već sukobio s organizatorima natjecanja nakon poraza u osmini finala od Grka Theodorosa Tselidisa kada je putem društvenih mreža izvrijeđa suce nazvavši ih "sotonističkim go***ma" i "nesretnim smećarima"

Srbija je šokirana odlukom Svjetske judo federacija (IJF) da na pet mjeseci suspendira njihovog olimpijca i reprezentativca Nemanju Majdova zbog kršenja religijskih kodeksa na Olimpijskim igrama u Parizu ovoga ljeta. Kaznu je zaradio nakon križanja prije ulaska u meč. Njegov je postupak procijenjen kao kršenje normi natjecanja. Majdov se na odluku osvrnuo u svojoj objavi na društvenim mrežama. 

"Prije 15 dana mi je došla odluka da sam suspendiran na pet mjeseci od strane Svjetske judo federacije (IJF) zbog kršenja njihovih religioznih kodeksa. Točnije, zbog toga što se prekrižio pri ulasku na meč na Olimpijskim Igrama. Zabranjen mi je nastup na svim turnirima, kampovima i pripremama. Istina, u obrambenom pismu disciplinskog postupka nisam se htio ispričati zbog križanja, i naravno da nisam, niti ću ikada, iako nisam ni znao kolika kazna može biti", navodi Majdov.

"Gospodin mi je dao sve, kako za mene privatno tako i za moju karijeru, i on je za mene broj jedan i ponosim se time. I to se neće promijeniti niti pod kojim uvjetima. Slava mu i hvala na svemu. Za mene osobno ništa novo, samo nova stranica u mojoj karijeri i jedno novo životno iskušenje. Žao mi je što je tako lijep i težak sport kao što je judo, spao na ovakve stvari. Bog mi je podario veliku karijeru, 7 europskih i 3 svjetske medalje", piše džudaš pa zaključuje:

GALERIJA Zlatna Barbara Matić popela se na pozornicu i pozdravila Imotski uoči koncerta

Banja Luka: Milorad Dodik organizirao prijem za Nemanju Majdova, europskog i svjetskog prvaka u judu
1/16

"Kad sam počinjao sanjao sam da uspijem barem jednu tu veliku medalju uzeti i tako uspjeti u svom životu i životu moje porodice koja je žrtvovala sve za moju karijeru. Dao nam je mnogo više, a zadužio čak i previše da bih ja spustio glavu pred njima kad je došlo ili-ili. Odmorit ćemo do tada, a onda se vraćamo uz pomoć Gospodina našeg Isusa Krista u novi početak i nove pobjede. Voli vas Nemanja Majdov, vaš europski i svjetski šampion."

Podsjetimo, Majdov se već sukobio s organizatorima natjecanja nakon poraza u osmini finala od Grka Theodorosa Tselidisa. Nakon tri kazne, koje znače automatski poraz se rasplakao, odbio nakloniti protivniku pa žestoko izvrijeđao suce putem društvenih mreža nazvavši ih "sotonističkim go***ma", "nesretnim smećarima" i optužujući ih da upravo njega namjerno sabotiraju u nastojanjima da osvoji medalju.

VIDEO Barbara Matić osvojila prvo hrvatsko svjetsko zlato u džudu

Komentara 1

KU
kuramela
11:50 16.09.2024.

Svaka čast, u vjeri nema popuštanja, oni ubijaju Boga, ovako bi svaki kršćanin trebao Boga staviti na prvo mjesto. Skidam kapu !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije