Daniele Santarelli

Hrvatski izbornik: Navijam za Milan, a Italija večeras osvaja zlato na Euru

ENG, UEFA EM 2021, Italien vs Spanien
Foto: EXPA/PIXSELL
1/4
11.07.2021.
u 16:10

Izbornik hrvatske odbojkaške reprezentacije finale gleda u Zadru.

Daniele Santarelli, izbornik hrvatske odbojkaške reprezentacije, trenutačno se nalazi u Zadru, gdje se priprema za skorašnje Europsko prvenstvo. No, večeras će nakratko zaboraviti na odbojku i potpuno se posvetiti finalu Europskoga nogometnog prvenstva, na kojem njegova Italija igra protiv Engleske.

– Kao svaki Talijan, volim nogomet. Velik sam ljubitelj sporta, ne samo nogometa, i pratim sve što mogu i kada stignem. Što se tiče nogometa, veliki sam navijač Milana i drago mi je što u reprezentaciji imamo nekoliko igrača, a posebno me oduševio vratar Donnarumma, koji nažalost odlazi iz kluba – kazao je Santarelli.

Kako će biti protiv Engleske?

– Jako, jako teško. Ne samo zato što Engleska ima kvalitetnu reprezentaciju već i zbog činjenice što se igra na Wembleyju, na njihovu stadionu, u njihovu hramu nogometa. Engleska od 1966. godine, kada su bili svjetski prvaci, nikad više ništa nije osvojila. Čak nisu nijednom igrali u finalima europskih prvenstava. Mi smo tu puno uspješniji, igrali smo u tri finala, a na naslov čekamo od 1968. godine. Za Italiju je važno bilo da dođe do finala nakon što se nismo plasirali na posljednje Svjetsko prvenstvo. Ove godine igramo zaista lijep nogomet i kruna ove generacija, ali i izbornika Mancinija, bilo bi osvajanje zlata – istaknuo je Santarelli.

Jeste li kao mali igrali nogomet?

– Naravno. A tko od dječaka nije barem jednom probao? Igrao sam jedno kratko vrijeme ozbiljno nogomet, ali kako volim sve sportove, okušao sam se i u drugima, pa završio u odbojci. Kada biste me pitali koji je sport u Italiji najpopularniji, nogomet je ipak na prvome mjestu bez obzira na to što imamo jake lige u odbojci i košarci. Na kraju krajeva, u nogometu se vrti najveći novac – rekao je Santarelli.

Gdje ćete gledati finale?

– Vjerojatno u hotelu. Sad, u sobi ili u zajedničkoj prostoriji u kojoj inače analiziramo suparnice za odbojkaški EPO, još ne znam. U stručnom je stožeru puno Talijana pa ćemo vjerojatno svi zajedno gledati i navijati da pobijedimo Englesku – zaključio je Santarelli.

Inače, Santarelli je u 40. godini osvojio u odbojci sve što se može osvojiti. Naravno, kada je riječ o klupskoj sceni. U prošloj sezoni osvojio je Ligu prvakinja, u svojim vitrinama ima i naslov svjetskoga klupskog prvaka. Bio je triput prvak Italije, dvaput je osvojio kup i triput Superkup Italije.

>>> Ćiro otkrio favorita za osvajanje Eura

Komentara 3

DA
DarthVader
18:58 11.07.2021.

Jedina repka koja zasluzuje osvojiti prvenstvo je Englezka. Go England!

DU
Deleted user
18:07 11.07.2021.

Italija igra protiv Engleske i korumpiranog sudackog tima u isto vrijeme! Prvi put u zivotu od kad pratim nogomet protestiram i necu gladati finale zbog odvratnih Engleza ; jedanesterac protiv Danske je mucna manifestacija da vise nista nije istinito uito u toj mafiji od uefe ... Dvije lopte u terenu , nepostojeci penal , nesvirani zuti karton Sterlingu , fuj odvratni su

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
17:45 11.07.2021.

Ako je Boga i pravice Engleska će izgubit u finalu, em arogantni em domaći teren em poguranac sumnjivog jedanaesterca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije