NOVI ŠOK U ROVINJU

Hrvatski nogometaši ponovno pijani na cajkama!

Funtana
Foto: Antonio Bronić
1/17
10.10.2009.
u 12:26

Cajke i alkohol način su pripreme hrvatske nogometne reprezentacija za odlučujuću utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. u Kazahstanu. Jedini je to mogući zaključak nakon sinoćnjeg "team-buildinga" hrvatskih nogometaša u Funtani.

Josip Šimunić i Ivica Križanac sinoć su deportirani iz kampa u rovinjskom hotelu Eden, za izbornika Bilića ta dvojica iskusnih stopera više nisu hrvatski nogometni reprezentativci!

– Taj dvojac oglušio se o naš kućni red, o disciplinu na koju smo mi bili ponosni. Preko njihova incidenta nisam mogao prijeći i to je za mene gotova priča – govorio je Slaven Bilić poslije 21 sat, nakon jednog teškog, beskrajnog dana, te dodao:

– A dva naša mlada igrača (Sharbini i Jelavić, op. p.) kažnjena su ukorom pred isključenje. Njihov je gaf ipak oprostiv – zaključio je Bilić.

U 1.40 sati te “Velike subote” hrvatski nogometaši u trenirkama reprezentacije pijani su ispadali iz autobusa i grogirani ulazili u hotel Eden. Autobus Croatia busa preksinoć oko 21 sat sve je hrvatske nogometaše odvezao na zajedničku večeru u restoran “More” u 25 kilometara udaljenom mjestašcu Funtani.

Fizioterapeuti ih rastavili

Hit večeri bio je “Ne može nam nitko ništa, jači smo od sudbine”, tamburice su brzo zamijenile cajke. I večer se pretvorila u pijanku bez kontrole jer nitko iz stožera nije bio s igračima. No, što je najgore, nije to prvi put. Križanac i Šimunić nisu poput ostalih igrača ostali u hotelu, već su do ranog jutra nastavili bančiti po rovinjskim klubovima te su se u hotel vratili na doručak. A tijekom dana, optužujući se međusobno, došli su gotovo do tjelesnog obračuna. Uskočili su fizioterapeuti, ali Bilić je sve vidio.

Izbornik koji je sjajno reagirao prije tri godine kada je kaznio “trio Fontana” (Srna, Olić, Balaban) neshvatljivo je izgubio kontrolu nad momčadi kojoj se fućka za nogomet, što smo u posljednje vrijeme uglavnom vidjeli i na terenu. Od kada je Bilić kockaste doveo u Rovinj, momčad je na travnjaku neprepoznatljiva.

Bilić je u petak navečer napravio nedopustiv gaf! Ponajprije ozlijeđeni i upitni nogometaši za put u Astanu Eduardo, Kranjčar, Pranjić, Šimunić, Ćorluka i Srna nisu smjeli napustiti hotel.

Osjećate li se izdanim? Jeste li pogriješili što ste ih pustili u noćni izlazak i vjerovali im?

- Pustio sam ih jer sam mislio da je to dobro za zajedništvo. Isto mislim i sada. Ali nisam mogao očekivati da će se sve oteti kontroli i zato sam to sankcionirao - rekao je Bilić.

I Wenger se može ljutiti

Zamislite što će sada reći Wenger, koji je Dudua kojeg skupo plaća ostavio Slavenu Biliću, a za uzvrat će dobiti igrača koji je previše rovinjskih noći bio budan. Ako je već imao namjeru “trenirati zajedništvo”, to je mogao učiniti u hotelu!

I tako je Bilić živio od Fontane do Funtane, a za sve je “krivo more”. Neprofesionalni igrači koji se i češće ozljeđuju zbog nesolidnog života, izgubljeni izbornik i njegov stožer, predsjednik saveza koji od svega pere ruke, to je u subotnoj noći bila tužna i ružna slika hrvatske reprezentacije. Koja je izgubila nastup na SP-u, koja zaslužuje bolje...

Ključne riječi

Komentara 107

JA
jarac
19:13 11.10.2009.

igore ja opet kažem da si ti jedan mali novinarčić koji raste na neuspjehu hrvatske repke, pogledaj najprije sebe, a onda donosi sud o drugima, Fujjjjjj.

KO
kole26
12:44 10.10.2009.

Pa šta i oni su samo ljudi, i ja bi se namazo poslije onakve tekme dobro je za cirkulaciju i za mentalni sklop, treba to izbacit iz sebe. Dečki dobri smo mi naš narod zaboravlja stalno koliko nas ima i kojom lovom raspolažemo i kakva nam je liga. SUPER ste kad mi budemo kolijevka nogometa kao Engleska i kad budemo imali takvu domaću ligu kao ONi onda ću pljuvat po VAMA. DEČKI DRŽTE SE !

CA
CARLSAGAN
16:33 10.10.2009.

Zasto Anice?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije