PREJAKA KONKURENCIJA

Hrvatski olimpijci sudjelovali u svojim sportovima: Završili pri samom dnu

2022 Beijing Olympics - Opening Ceremony
Foto: Phil Noble/REUTERS
1/3
08.02.2022.
u 10:46

Plasman u sljedeću fazu u oba natjecanja izborilo je prvih 30 olimpijaca.

Hrvatske reprezentativke u skijaškom trčanju Vedrana Malec i Tena Hadžić nisu se uspjele plasirati u četvrtfinale sprinta slobodnim stilom na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu. Kao što do četvrtfinala u sprintu slobodnim stilom nije uspio ni Marko Skender.

Malec (31), kojoj su ovo treće ZOI, u kvalifikacijama je uazzela 53. mjesto, dok je mlada Hadžić (17) u svom olimpijskom debiju završila na 71. poziciji u konkurenciji 90 trkačica.

Za najbržom, Šveđankom Jonnom Sundling, koja je ostvarila vrijeme od 3:09.03 minuta, Malec je zaostala 24.09 sekundi, a Hadžić 36.57 sekundi.

Plasman u četvrtfinale izborilo je 30 najbržih iz kvalifikacija, a posljednjoj je to uspjelo Talijanki Caterini Ganz, koja je zaostala 15.10 sekundi za Sundling.

Četvrtfinala, polufinala i finale su na programu od 11.30 do 13 sati.

2022 Beijing Olympics - Cross-Country Skiing - Men's Sprint Free Qualification - National Cross-Country Centre, Zhangjiakou, China - February 8, 2022. Marko Skender of Croatia in action. REUTERS/Marko Djurica Photo: MARKO DJURICA/REUTERS
Foto: MARKO DJURICA/REUTERS

Sljedeći nastup Malec i Hadžić mat će u četvrtak u utrci na 10 kilometara klasičnim stilom.

Istovremeno, hrvatski reprezentativac u skijaškom trčanju, 20-godišnji Marko Skender nije se plasirao u četvrtfinale sprinta slobodnim stilom.

Hrvatski stjegonoša sa svečanosti otvaranja Skender je u konkurenciji 88 trkača zauzeo 69. mjesto sa 21.83 sekundi slabijim vremenom od najbržeg Francuza Lucasa Chavanata, dok je 30. Amerikanac Luke Jager, posljednji koji je izborio prolazak u četvrtfinale imao 9.41 sekundu slabiji rezultat od Chavanata.

Olimpijski pobjednik u skiatlonu, Rus Aleksandar Bolšunov, iako je bio na startnoj listi, odustao je od nastupa u sprintu.

Četvtfinala, polufinala i finale na programu su od 12 do 13.15 sati.

Skender bi sljedeći nastup u Pekingu trebao imati u petak u trci na 15 kilometara klasičnim stilom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije