BRAVO ZA MATIJU GREGURIĆA

Hrvatski policajac natjecat će se na Olimpijskim igrama! Ovo se dogodilo prvi put u povijesti

Zagreb: Martin Markovi? i Matija Greguri?, mladi baca?i kladiva i diska
Sanjin Strukic/PIXSELL
23.07.2024.
u 16:35

To je povijesni događaj za Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske jer će po prvi puta na Olimpijskim igrama nastupiti hrvatski policijski službenik.

Vježbenik Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“, Matija Gregurić, koji je prije dvije godine završio P18 Srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka, ostvario je san svakog sportaša i pridružit će se najvećem sportskom natjecanju na svijetu, Olimpijskim igrama u Parizu.

Mladi Zabočanin dugogodišnji je član atletskog kluba „Dinamo-Zrinjevac“ i natječe se u disciplini bacanja kladiva. Vrhunsku sportsku karijeru nastavio je pohađajući Policijsku školu „Josip Jović“, gdje mu je bilo omogućeno daljnje treniranje i aktivno bavljenje profesionalnim sportom.



Zahvaljujući napornom radu i odličnim rezultatima kvalificirao se na Ljetne olimpijske igre, koje se održavaju u Parizu od 26. srpnja do 11. kolovoza. To je povijesni događaj za Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske jer će po prvi puta na Olimpijskim igrama nastupiti hrvatski policijski službenik. 

Tijekom prošle i ove godine Matija je teškim i zahtjevnim treninzima, kao i svakim hicem, pomicao osobni rekord te dostigao 75,47 metara.

Osim što je državni atletski reprezentativac, Matija je i vlasnik državnih rekorda discipline bacanje kladiva u kategorijama U18 i U20.

Na prvenstvu države održanom u Karlovcu osvojio je uvjerljivo prvo mjesto i tako osigurao nastup na Olimpijskim igrama. Ondje će se, u iznimno jakoj konkurenciji, natjecati među 32 najbolja svjetska atletičara u zahtjevnoj disciplini bacanja kladiva.


Matija je, nekoliko puta, bio dobitnik nagrade najboljeg sportaša Krapinsko-zagorske županije i najboljeg sportaša grada Zaboka, a posebno treba istaknuti nagrade: Balkan Rising Star za najboljeg sportaša u usponu na Balkanu, Yerevan (ARM), „Dražen Petrović“ za najuspješnijeg mladog sportaša te nagradu za najuspješnijeg mlađeg seniora Hrvatskog atletskog saveza.

>> Ovako su izgledali mali vatreni prije nego su postali slavni. Neke od njih nećete prepoznati

Zagreb: Martin Markovi? i Matija Greguri?, mladi baca?i kladiva i diska
1/21
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije