MARIO KOVAČEVIĆ

Hrvatski trener pobijedio je karcinom, sada će imati službeni debi na klupi novog kluba

Varaždin: Varaždin i Dinamo igraju 14. kolo Prve HNL
Luka Stanzl/PIXSELL
11.09.2024.
u 08:00

Krenula je šesnaestina finala Hrvatskog nogometnog kupa, danas se igra najviše utakmica, prvoligaši kreću po prolaz

Nakon reprezentativne stanke domaći nogomet nastavlja se Kup utakmicama. Naime, šesnaestina finala Hrvatskog nogometnog kupa krenula je jučer, dok će se danas igrati najveći broj susreta, među njima bit će i prvoligaški klubovi.

Slamka spasa za S. Belupo?

Tako će Samobor ugostiti Lokomotivu, a Kustošija Slaven Belupo. Momčad iz Koprivnice loše je krenula u ovu sezonu, posljednja je na prvenstvenoj ljestvici u HNL-u, bez pobjede i tek s jednim bodom u pet susreta. Bit će ovo susret za skupljanje samopouzdanja i pokušaja vraćanja na stare staze. Osim toga, klub traži direktora, a doveden je i novi trener. Momčad je prošlog tjedna preuzeo Mario Kovačević koji je prije vodio Varaždin. Tada se povukao zbog zdravstvenih problema, a sada se vraća na travnjake i s Belupom je potpisao ugovor do 2026. godine. Bit će mu ova Kup utakmica prva službena na novom trenerskom poslu. Inače, on je kao igrač nastupao za Slaven Belupo čak pet sezona te upisao 99 nastupa i jedan pogodak.

Kada smo već spomenuli i njegov bivši klub Varaždin, recimo da će on u goste klubu Treće NL Centar Gaj Mače, dok Đakovo dočekuje Goricu. Taj susret najavio je kratko pomoćni trener Gorice Mensur Mujdža:

– To je za nas jedna zamka, Đakovo je protivnik koji je kvalitetan u svojoj ligi. Neće biti lako, svako gostovanje u Kupu nosi opasnosti. No, dobro smo se pripremili. Nećemo raditi prevelike promjene. Cilj je da prođemo u Kupu i da izađemo zdravi bez kartona. Morat ćemo se maksimalno staviti u ovu utakmicu.

VEZANI ČLANCI:

Od ostalih susreta recimo da još igraju Dugopolje i BSK, Bjelovar protiv Jaske, Bednja Beletinec s Belišćem te Slavonija protiv Oriolika, dok će Rudeš u Pitomaču. Bit će taj susret pravi ispit i za novog trenera Rudeša Samira Toplaka koji je momčad preuzeo prije nekoliko dana.

Dodajmo da se danas trebao igrati i susret Rijeke i Neretvanca, no termin je promijenjen na 18. rujna (16.30 sati). Razlog Utakmica koja je prvotno bila zakazana za 11. rujna, morala je biti pomaknuta je Neretvanac nije mogao ispuniti minimalne sigurnosne uvjete, posebice u vezi s odjeljivanjem domaćih i gostujućih navijača. U službenom priopćenju Neretvanac je istaknuo da su u stalnoj komunikaciji s Gradom Opuzenom, MUP-om i HNS-om kako bi pokušali organizirati utakmicu prema planu, ako sigurnosni uvjeti budu zadovoljeni.

Velikani od sljedećeg tjedna

Bilo kako bilo, velika hrvatska nogometna četvorka – Dinamo, Osijek, Rijeka i Hajduk – tako će u svoje Kup utakmice krenuti od sljedećeg tjedna. Najprije će na teren splitska momčad koja 17. rujna gostuje kod Bilogore, dan nakon sastaju se Neretvanac i Rijeka te Varteks i Osijek, dok će Dinamo s momčadi Banjole igrati 25. rujna. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije