DAILY MAIL

Hrvatsko čudo od djeteta je najtraženiji stoper svijeta. Tri kluba žele Gvardiola, jedan je favorit

Champions League - Round of 16 First Leg - RB Leipzig v Manchester City
Annegret Hilse/REUTERS
08.03.2023.
u 15:11

Stoper RB Leipziga vrlo vjerojatno napušta Red Bull Arenu tijekom ljetnog mercata za basnoslovnu cifru

Joško Gvardiol potpuno je zaludio nogometnu Europu, svi se otimaju za usluge 21-godišnjeg hrvatskog reprezentativca i žele ga dovesti odmah na ljeto. Razlog je klauzula koja će od ljeta 2024. godine iznositi golemih 110 milijuna eura, ali teško je vjerovati da će ga Leipzig i sada pustiti za manju cifru. Predviđa se da će Gvardiol naslijediti Harrya Maguirea i postati najskuplji stoper u povijesti nakon što potpiše za novog poslodavca. 

- Tri engleska velikana su u trci za hrvatsku zvijezdu SP-a, ali jedan je favorit u toj borbii. Manchester City, Liverpool i Chelsea žele na ljeto dovesti Joška Gvardiola (21). Talentirani stoper je jedan od najtraženijih nogometaša u Europi nakon što je na SP-u briljirao igrajući za Hrvatsku - piše engleski Daily Mail. 

- Aktualni prvaci Engleske pod vodstvom Pepa Guardiole vode u lovu na hrvatsko čudo od djeteta. Gvardiol je Cityju prioritet u ljetnom prijelaznom roku. Svi koji žele Gvardiola nastoje ga dovesti predstojećeg ljeta jer od onog iduće godine aktivira mu se klauzula od 110 milijuna eura - nadodaje engleski list.

Dinamo bi također mogao dobro proći od prodaje Gvardiola.  Ako bi ga Leipzig prodao za primjerice 110 milijuna eura, na tom transferu bi u odnosu na uloženo u Gvardiola zaradio 91.2 milijuna eura. Dinamu bi pripalo 20 posto od tog iznosa, a to je odlična 18.2 milijuna eura.

Dinamo bi tako na igraču koji mu je u seniorskoj momčadi proveo samo dvije sezone i odigrao tek 52 utakmice zaradio ukupno 37 milijuna eura.

Komentara 1

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
15:56 08.03.2023.

Dinamovo čudo od djeteta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije