ČEKAMO ŽDRIJEB

Hrvatskoj na Euru prijeti 'skupina smrti': Možemo igrati s prvakom Europe i svjetskim doprvakom

Zagreb: Susret Hrvatske i Armenije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo
Luka Stanzl/PIXSELL
22.11.2023.
u 09:57

Nismo uspjeli osvojiti prvo mjesto pa smo stoga pali u treću jakosnu skupinu, što nam potencijalno može donijeti vrlo jake protivnike.

Vatreni su u samom finišu kvalifikacija izborili plasman na Europsko prvenstvo te ćemo kao drugoplasirana reprezentacija iz skupine D putovati u Njemačku. Nismo uspjeli osvojiti prvo mjesto pa smo stoga pali u treću jakosnu skupinu, što nam potencijalno može donijeti vrlo jake protivnike. Podsjetimo, ždrijeb će biti održan 2. prosinca. 

GALERIJA Vatreni izborili plasman na Europsko prvenstvo

Zagreb: Susret Hrvatske i Armenije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo
1/30

Hrvatska tako u Njemačkoj može biti izvučena u skupini zajedno sa europoskim prvacima Talijanima te svjetskim doprvacima iz Katara, momčadi Francuske. Hrvatska je u grupnoj fazi na Euru od jakih reprezentacija izbjegla samo Nizozemsku, dok je u ostalim šeširima čekaju vrlo teški suparnika.

Bit će zanimljivo vidjeti koga ćemo izvući iz četvrte jakosne skupine. Tamo se nalaze Italija, Švicarska i susjedna Srbija te tri pobjednika koji dolaze iz play-offa. 

VEZANI ČLANCI:

Što se tiče kladionica, vide nas kao devetog favorita europske smotre u Njemačkoj s koeficijentom od 25. Prve favorite za osvajanje Eura kladioničarske kuće vide Francuze i Engleze s kvotom od 5. 

Inače, hrvatskom junaku Anti Budimiru se nakon velike pobjede naklonio i izbornik Zlatko Dalić.

- Za Europsko prvenstvo sam tražio mlađeg napadača, ali nitko nije pokazao više od Ante Budimira. On je strpljivo radio i nije galamio po novinama, iako je bio pozivan da kaže nešto negativno. Danas ga je dragi Bog nagradio.

Evo kako izgleda popis jakosnih potova:

Prvi: Njemačka, Portugal, Francuska, Španjolska, Belgija i Engleska
Drugi: Turska, Mađarska, Danska, Albanija, Austrija i Rumunjska
Treći: HRVATSKA, Škotska, Slovenija, Slovačka, Češka i Nizozemska
Četvrti: Italija, Švicarska, Srbija i tri pobjednika play-offa.

 

Ključne riječi

Komentara 22

DU
Deleted user
10:50 22.11.2023.

Mislim da bi tim reprezentacijama bilo biti neugodno i rado bi izbjegli Hrvatsku u skupini a ne obratno!

Avatar barba_barba
barba_barba
11:20 22.11.2023.

druga skupina: Turska, Mađarska, Danska, Albanija, Austrija i Rumunjska- sve repke sa kojima bi mi do prije dvi godine brez znoja pod pomeli.

Avatar Svračak
Svračak
12:10 22.11.2023.

Po ovom ispada da možemo igrati sa svima osim sa Hrvatskom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije