ČERVAR LJUT NA SUCE

I s Ukrajincima se moramo mučiti! Rusija meč istine

Hrvatska Ukrajina
Foto: Pixsell
1/20
21.01.2010.
u 19:42

Rukometaši Hrvatske pobjedom u drugom kolu svoje skupine nad Ukrajinom (28:25) ušli su u drugi krug Europskog prvenstva koje se igra u Austriji.

Trebala je to biti lagana utakmica, bez puno nervoze, no ispalo je sasvim drukčije. Ne samo što su se navijači živcirali nego smo dobar dio utakmice gubili i do bodova smo došli tek u posljednjih deset minuta.



Loše prvo poluvrijeme

– Jako smo loše odigrali prvo poluvrijeme. Jednostavno smo igrali bez koncentracije, s puno tehničkih pogrešaka u napadu. U poluvremenu sam bio užasno ljutit. U nastavku smo primili samo 11 pogodaka što je znak da se obrana posložila – rekao je Lino Červar. Nije mu dugo trebalo da se osvrne na suđenje.

– Ako ima pogrešaka u mojoj taktici, to ću pokušati ispraviti. Nije me sram reći da sam pogriješio ovo ili ono. No, ne mogu se oteti dojmu da smo se sucima ponovno nešto zamjerili. Već drugu utakmicu suci ne daju Voriju da igra rukomet. Nije mi jasno je li to nekakav lov na njega. Pazite, on igra u Hamburgu, vodećoj momčadi njemačkog prvenstva. Dakle, nije tamo neki “ljevak”. Sude mu nekakva probijanja koja nitko ne vidi. Ili su se to promijenila rukometna pravila ili je Vori zaboravio igrati. Želim samo da mi netko kaže u čemu je problem – rekao je Červar.

Igor Vori nadovezao se na izbornikovo izlaganje.

Buntić za preokret


– U prvih deset minuta protiv Norveške i u prvih deset minuta protiv Ukrajine dosudili su mi ukupno šest probijanja. To je nemoguće da mi se događa. Zar ja nešto krivo radim u napadu da mi fućkaju probijanja kao početniku? Ako se nastavi takvo suđenje, moji dečki od mene neće imati nikakve koristi – istaknuo je kapetan Igor Vori.

Bez obzira na suce, odigrali smo puno lošije nego protiv Norvežana, posebice prvih 30 minuta.

– Kao da smo zaboravili sve što smo se dogovorili prije utakmice. U drugom poluvremenu Buntić je s nekoliko pogodaka preokrenuo rezultat i rasteretio ostale vanjske pucače – zaključio je Vori. Danas je dan odmora, a u subotu utakmica s Rusima.

 

Hrvatska - Ukrajina 28:25

Graz - Gradska dvorana. Gledatelja: 3000. Suci: Canbro i Claesson (oba iz Švedske)

Sedmerci: Hrvatska 5 (3), Ukrajina 7 (5)

Isključenja: Hrvatska 4, Ukrajina 4

Hrvatska: Alilović (12+1), Čarapina (3), Balić 4, Duvnjak 2, Zrnić 3, Kopljar, Vori 6, Gojun, Vuković 2, Mataija, Bičanić, Buntić 5, Štrlek 2, Čupić 4 (3), Musa.

Izbornik: Lino Červar

Ukrajina: Bilik, Bražnik, Petan, Ljubčenko, Petrenko 1, Nat, Ševeljev, Stecjura, Gančev 5, Nataljuk, Krivčikov, Doroščuk 3, Burka 5, Komok, Ostrouško, Onufrijenko 11 (5).

Izbornik: Leonid Zaharov

Ključne riječi

Komentara 9

OB
-obrisani-
21:38 21.01.2010.

Čestitam VATRENIM na pobjedi, bilo je to sa pola gasa. Za nagradu imate pravo glasa u Hrvatskoj.

KE
keks
00:27 22.01.2010.

Mučimo se mi uvijek ali na kraju ili osvojimo prvenstvo ili igramo finale.Mislim da će tako biti i ovaj put.

ŠB
Široki Brijeg
23:14 21.01.2010.

pa kako alilović buntić i musa mogu igrati a ne plaćaju porez u hrvatskoj :P to je SKANDAL :p

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije