GLATKO IZGUBILI

Igor Štimac doživio težak poraz na klupi Indije u kvalifikacijama za SP

yangyuanyong/XINHUA
21.11.2023.
u 18:16

Bivši hrvatski izbornik i reprezentativac izgubio je s Indijom od Katara

Drugo kolo druge faze azijskih kvalifikacija za SP 2026 obilježili su pobjede favorita Japanaca, Australaca i Južnokorejanaca, dok je Indija bivšeg hrvatskog izbornika Igora Štimca izgubila kod kuće od Katra (0-3).  Napadač Tottenhama Son Heung-min zabio je dvaput i asistirao kod trećeg pogotka dok je Južna Koreja u Shenzhenu svladala Kinu s 3-0. 

Son je doveo Korejce u vodstvo u srazu skupine C u 11. minuti iz kaznenog udarca  nakon što je Hwang Hee-chan bio fauliran u kaznenom prostoru. Dodao je drugi u posljednjoj minuti prvog poluvremena udarcem glavom, a u 87. minuti Jung Seung-hyun. Tajlanđani su u ovoj skupini pobijedili Singapur s 3-1, pri čemu je Suphanat Mueanta zabio dvaput. 

GALERIJA Igor Štimac doživio težak poraz s Indijom

1/9

Japanci su u skupini B u saudijskom Jeddahu svladali kao gosti Siriju s 5-0 uz dva pogotka napadača Real Sociedada Takegusha Kuboa. U istoj skupini Jong Il Gwan postigao je hat-trick kada je Sjeverna Koreja izborila svoju prvu pobjedu u kampanji porazivši s 6-1 Mjanmar u Yangonu. Australija je slavila u gostima kod Palestine s 1-0 pogotkom Harrya Souttara u 18. minuti u ne baš previše kvalitetnom meču, odigranom na neutralnom terenu u Kuvajtu. Ranije su u ovoj skupini Bangladeš i Libanon odigrali 1-1. 

Mohanad Ali postigao je u gol u šestoj minuti sudačke nadoknade i donio Iraku pobjedu od 1-0 nad domaćinom Vijetnamom u skupini F, u kojoj su Filipini i Indonezija u Manili remizirali 1-1. Hong Kong se dvaput vraćao i remizirao 2-2 s Turkmenistanom u skupini E. U ovoj skupini u Taškentu su Uzbekistan i Iran odigrali 2-2. Iranci su vodili golovima Rezeiana i Taremija s 2-0, ali su Urunov i Sergejev spasili domaćina od poraza. 

VEZANI ČLANCI:

Tadžikistan je s 6-1 slavio nad Pakistanom u skupini G u Islamabadu. Tadžikistance vodi hrvatski izbornik Petar Šegrt.Oman Branka Ivankovića je poražen u Biškeku kod Kirgistana s 1-0.

Komentara 3

KU
Kujttim
19:21 21.11.2023.

Katar je na FIFA ljestvici bolji od Finske, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Izraela, Islanda..., a Indija je lošija od Palestine, Vijetnama, Benina, Sirije, Ugande. Dakle, poraz Indije od Katara je potpuno očekivan. Nama je potpuno nebitna Indija, mi smo fokusirani večeras izboriti Europsko prvenstvo i tamo pokazati snagu Hrvatske. Bog i Hrvati.

KU
Kujttim
19:28 21.11.2023.

U Kataru sam bio u Dohi, a u Indiji u Mumbaiju (Bombay). Najsiromašniji Indijci rade najteže i najslabije plaćene poslove u Kataru. Katar ulaže jako puno u sport, od atletike, pa do rukometa i nogometa, tako da mi nije nikakvo iznenađenje da jedna iznimno bogata i sportski solidno talentirana zemlja kao što je Katar pobjedi Indiju koja je u sportskom smislu, osim jednog sporta (kriket), potpuno beznačajna zemlja. Indijaca može biti i 1,5 milijardi, ali oni nisu nogometna nacija.

MI
milicija
00:23 22.11.2023.

štimac jak na jeziku i šakama, slab na umu i talentu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije