Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Presudio Hrvatskoj

Svjetski mediji: Sudac je razbjesnio Hrvate, nazivaju ga nizozemskim kriminalcem

Euro 2024 - Croatia v Italy
Foto: Annegret Hilse/REUTERS
1/5
30.06.2024.
u 09:53

Makkelie je sudio Hrvatskoj u utakmici protiv Italije, a susret je produljio za čak osam minuta te su vatreni upravo u toj posljednjoj minuti sudačke nadoknade primili gol koji ih je izbacio s Eura.

Nizozemski sudac Danny Makkelie (41) više neće suditi na Europskom nogometnom prvenstvu koje se igra u Njemačkoj. Kako je Hrvatska otišla kući nakon grupne faze, tako je kofere morao spakirati i on. Portal AD piše da se morao vratiti u Rotterdam nakon što je sudio dvije utakmice na Euru, a u obje je bilo mnogo prigovora na njegove odluke.

Podsjetimo, Makkelie je sudio Hrvatskoj u utakmici protiv Italije, a susret je produljio za čak osam minuta te su vatreni upravo u toj posljednjoj minuti sudačke nadoknade primili gol koji ih je izbacio s Eura.

Prigovor na Makkeliejevo suđenje imala je i reprezentacija Mađarske. Oni su se bunili zbog primljenog gola na utakmici protiv Njemačke.

Nakon svega Uefa je objasnila da nijedna od ove dvije stvari nije presudila Nizozemcu, već je to situacija s početka drugog poluvremena. Naime, zamjera mu se kazneni udarac koji je dosudio za Hrvatsku, ali tek nakon VAR intervencije. Andrej Kramarić tada je pucao na gol Italije, pri čemu se lopta odbila i u ruku pogodila veznjaka Davidea Frattesija. Makkelie je odluku o kaznenom udarcu donio nakon gledanja snimke, a ne odmah.

– Savršena VAR intervencija, ali mi više volimo da suci pojedine situacije na terenu vide odličnim postavljenjem – izjavio je Roberto Rosetti, šef Uefinih sudaca, a izjavu prenosi Corriere dello Sport.

A svjetski mediji pišu da su Hrvati ogorčeni njegovim suđenjem na utakmici protiv Italije. "Hrvatski mediji suca Dannyja Makkelieja prozvali su nizozemskim kriminalcem", navodi Yahoo Sport.

>> Pogledajte tetovaže vatrenih

Euro 2024 - Croatia v Italy
1/13
 

Komentara 9

PS
PLETER S PLIVE
11:04 30.06.2024.

Naši su loše odigrali turnir, ali da je bilo korektno suđenje, igrali bi u osmini finala. Sjetimo se krađe u finalu SP 2018., pa onog penala u polufinalu SP 2022. U ključnim utakmicama moramo biti mnogo bolji da bi pobijedili. To je tako...

Avatar Seurat
Seurat
12:18 30.06.2024.

Talijani su bili obične usmine u osmini! Glavu dam da bi mi, rasterećeni pritiska, poginuli protiv Švicarske i da bi to bila jedna fenomenalna utakmica! Makeljavi je sudio pristrano!

TA
Talleyard
15:51 30.06.2024.

Dovoljno je mirno i kritično pogledati snimku utakmice da bi se vidjelo da je sudac bio pristran, loš i za to bi trebao odgovarati kao i UEFA koja se nije barem ispričala hrvatskoj reprezentaciji za pričinjenu štetu i povredu, ne samo nogometaša i trenera već hrvatske nacije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije