ZAGREB SLAVIO

Igor Tudor nakon teškog poraza: Kao da smo s Marsa pali...

Igor Tudor
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
30.11.2014.
u 09:00

- Ovo je ružan poraz, imali smo solidno prvo i loše drugo poluvrijeme. Očekivao sam ovakav Zagreb, zasluženo nas je pobijedio - rekao je trener Hajduka.

Dražen Medić sa svojim Zagrebom protutnjao je Poljudom, posramio Hajduk, uzdignutih ruku zaključio utakmicu s 2:0. Predsjednik-trener očitao je lekciju Igoru Tudoru, Zagreb je nadvisio Hajduk u svim elementima nogometne igre.

Hajduk će se sjećati sudačkih pogrešaka Igora Križarića, koji je na intervenciju pomoćnika Dalibora Conjara kod 0:0 poništio ispravan pogodak Maglice, sjetit će se i sporne ruke Muse. Ljuti su bili bijeli, Avdija Vršajević vikao mu je da je magarac i neka se srami. Ali, to je sve, sjetit će se Hajdukovi igrača kako ih je “vozao” 19-godišnji Filip Krovinović. Taj malac, desetka Zagreba, poigravao se s obranom bijelih kao da je Messi. U 64. minuti kroz šuplju Hajdukovu obranu prošetao se kao da je na nekoj šetnici i pogodio za 1:0.

Konačni udarac Hajduku zadao je 17-godišnji Mudražija u 87. minuti. Uvertira golu je bio čudesni dribling Gabrijela Bobana kojem je trener Medić dao samo jedno poluvrijeme. Dovoljno za pobijediti Hajduk. Klinci su srušili Hajduk, koji se diči svojim nadama. Ako bi bijeli nekada i došli do vratiju Zagreba, onda bi se ukazao čudesni Livaković.

- Potvrdili smo kvalitetu za koju sam znao da imamo. Nije Hajduk tako bezazlen, može se to vama tako činiti, ali morate znati da nas nitko nije nadigrao. Plan je bio podići ritam u drugom dijelu, u tome smo i uspjeli. Zbog toga smo i čuvali Gabriela Boban - rekao je Dražen Medić.

Pravu lekciju Hajduku očitao je Zagrebov trener, odnosno Medićev pomoćnik, Željko Kopić kada je komentirao kakav mu se čini Hajduk.

- Legitimno je, a i demokratsko pravo, prosvjedovati i ne biti zadovoljan. Ali, neke stvari treba pokazati na terenu. Vidio sam kod Hajdukovih igrača i klupe komentiranje svake sudačke odluke, to narušava stabilnost momčadi, izgubi se mir i ne mogu biti biti koncentrirani - kazao je Kopić.

Igralo se pred praznim tribinama, Hajduk je odradio kaznu. I dobro je da navijači to nisu gledali... Igor Tudor tiho je pričao nakon utakmice, osjetilo se razočaranje u njegovom glasu.

- Ovo je ružan poraz, imali smo solidno prvo i loše drugo poluvrijeme. Očekivao sam ovakav Zagreb, zasluženo nas je pobijedio. Nije stvar u sistemu igre, poremetile su nas ozljede Mezge na zagrijavanju i Maglice. Nedostajalo je trke i konstrukcije Vlašića i Sušića, ni Anđelković nije imao svoj dan, Gotal također. Volio bih da Vlašić može igrati ovu poziciju na koju sam ga stavio, Sušić je bio najbolji naš igrač, ali pauza je utjecala na njega. Zamjene koje su ušle bile su katastrofalne, izgledali su kao da su pali s Marsa. Razočaran sam porazom, kao i igrači. Očito igranje bez publike na nas utječe više nego što sam mislio. Nepojmljive su mi neke stvari, kad igram ispred kuće “iskidat” ću se za pobjedu. Pogledajte kraj utakmice, igraju Gotal, Bencun, Maloku, Bradarić, a s druge strane Stepčić, Krovinović, Boban... Nije to velika razlika u kvaliteti. Ma, nema opravdanja ni za mene, ni za igrače. Ovo se na današnji dan nije smjelo dogoditi - rekao je Tudor.

>> Zagreb razmontirao i razgolitio nemoćni Hajduk, suci oštetili Tudorovu momčad

>> Mogu li se zbog nogometa poremetiti odnosi sjevera i juga, Zagreba i Dalmacije?

>> 'Tražimo ostavku vodstva HNS-a, ako treba doći ćemo u Zagreb'

Komentara 49

A4
alfa 4c
10:07 30.11.2014.

Kod vas Hajdukovaca stvar je i više nego jasna...A to je da su iskljucivo vasi domaci ljudi,pravi dalmatinci napravili vam od kluba to što danas imate...I dobro da je tako.Ne mozete kriviti nekakvog purgera,hercegovca,istrijana,itd.Isključivo vasa mafija vam je to priskrbjela.I zato ste naravno ogorceni,bijesni...tako da vam parade kao jucerasnje uopce nemaju smisla...........Bijesni ste na metropolu,a najviše o vama govori to što pisete i govorite Beograd=Zagreb......Sramite se!

PR
pravednikizOza
09:34 30.11.2014.

Hajduk bi SILOM postao prvakom, pa makar i REVOLUCIJOM, ali...na terenu...ne pokazuje ništa. Toliko neobjektivnosti u izjavama navijača Hajduka nema ni kod jedne nogometne momčadi.

MA
matildica
09:37 30.11.2014.

vi i jeste s marsa pali več poodavno i to direktno na glavu ali nebojte se vaši če vam huligani izboriti bolju poziciju na tablici jer čete ako je po pravdi sljedeču sezonu započeti u nekakvoj regionalnoj ligi započeti u nekakvoj regionalnoj ligi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije