KREĆE DOIGRAVANJE

Igrač Leva: Medvjedi vole puno verbalno provocirati

Medveščak
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
07.03.2014.
u 09:30

– Sedma je to napadačka momčad u ligi, a samo su dvije momčadi primile manje golova. To pokazuje da je Lev i napadački i obrambeno vrlo dobra momčad – poručio je French.

Sve što se događalo u 54 kola KHL-a više se ne računa, sada počinje ono što se čeka cijelu sezonu – doigravanje. Hokejaši Medveščaka preko Praga pokušat će dočekati proljeće u KHL-u. Prva od mogućih sedam utakmica igra se večeras u 19 sati (Sportklub 1) u Pragu.

“Idemo po naslov”

– Lev je favorit, ne bježimo od toga. Cilj smo ostvarili, ušli smo u doigravanje, ali još nismo gotovi, zanima nas naslov – rekao je najbolji strijelac Medveščaka Jonathan Cheechoo i dodao:

– Pražani su jaki, s razlogom su treći na Zapadu. Da, izgubili smo oba susreta ove sezone od njih, ali nisu nas nadigrali. U odnosu na dvije prethodne utakmice s njima, moramo malo bolje igrati u obrani, to je ključno. Lev igra jako brzo, moramo što dulje držati pak – otkrio je recept za pobjedu Cheechoo.

Trener Mark French uz pomoć suradnika posljednjih je tjedana detaljno analizirao igru Leva.

– Sedma je to napadačka momčad u ligi, a samo su dvije momčadi primile manje golova. To pokazuje da je Lev i napadački i obrambeno vrlo dobra momčad – poručio je French.

U Pragu su medvjedi još od srijede ujutro, stigli su i razgledati grad na Vltavi.

– Bili smo na glavnom trgu, na Karlovu mostu... Bio sam sa suprugom prije šest godina ovdje, lijepo je opet doći. Nisu me češki navijači prepoznali na ulicama, možda su samo u restoranu shvatili da sam hokejaš jer mi nedostaje zub – našalio se na svoj račun Cheechoo, te dodao da se veseli što će u Pragu imati glasnu podršku hrvatskih navijača.

I igrači Leva označili su navijače kao veliku prednost Medveščaka.

Invazija na petu utakmicu

– Medveščak igra kao klasične sjevernoameričke momčadi, s puno kontakta. U utakmici prije nekoliko dana bilo je i mnogo verbalnih prepucavanja, sada će ih biti još više. Medveščakovi su navijači čudesni, glasni su bili još početkom sezone kada smo gostovali u Zagrebu, kako li će tek biti sada u doigravanju – rekao je bek Leva O’Bryne, Kanađanin s više od 300 utakmica u NHL-u.

Na današnjoj utakmici očekuje se 200-tinjak navijača iz Zagreba, a pravu invaziju najavljuju u petoj utakmici kada se serija vraća u Prag.

Iz Medveščaka su pak poručili da je za zagrebačke utakmice 10. i 11. ožujka ostalo po 800 ulaznica, te otkrili da su se ove sezone karte za dvoboje Medveščaka kupovale i u Kanadi, SAD-u, a šest ih je kupljeno i na Novom Zelandu!

>> Premijera Medveščaka u KHL-u okrunjena rekordima, dobrim brojkama i doigravanjem

Ključne riječi

Komentara 2

FU
FULL
10:34 07.03.2014.

"Psihološki" rat se vodi prije "bitke" to je već dobro znana taktika; ako netko provocira i bude provocirao to su prvenstveno oni jer ih je strah od izbacivanja! Hrabro danas jer se Lev danas može pobijediti, za sutra je već malo drugačija situacija jer se igra nakon 24h i odlučivat će se nakon produžetka i tu bi se mogla dogoditi? još jedna naša pobjeda; zbog svega i zadržati prednost u daljnjem razigravanju! "Lomovi" će se dogoditi u Zagrebu a tu Vam Mi navijači dajemo potporu da Vas izvučemo u konačnu pobjedu. Cheechoo-došlo je vrijeme za dokaz tvoje vrijednosti i "eksplodirat" ćeš to je sigurno, samo se ne zabijaj preblizu golmanu jer nećeš moći podignuti pak za plasiranje u mrežicu, refleksi i "nos" u prostoru su bitni za realizaciju pogotka! Tvoja "ratnička krv" je proradila a to je naznaka i pozitivne realizacije. Držite se, možete i moći će te! "Manitu" je uz Vas! "Apalačko gorje" je uvijek bilo neosvojivo, Ti znaš i svi koji znaju povijest! Sretno i odvažno bez straha!

FU
FULL
13:25 07.03.2014.

G. Justin Goldman ( na Medveščakovoj stranici) dao je profesionalni komentar o hokejaškim golmanima, preporučam svakako. Čista petica!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije