PREMIER LIGA

Igrač Tottenhama rasističkom šalom zgrozio javnost. Prijeti mu suspenzija

Soccer: Copa America-Uruguay vs Bolivia
Foto: Vincent Carchietta/REUTERS
1/2
12.09.2024.
u 21:20

Bentancuru prijeti teška kazna, potrencijalno 6 do 12 utakmica suspenzije, ali vjerojatno će moći igrati do konačne odluke. Trebao bi biti na popisu igrača za nedjeljni derbi protiv Arsenala koji se igra u 15 sati

Igrač Tottenhama, Urugvajac Rodrigo Bentancur mogao bi biti suspendiran od strane Engleskog nogometnog saveza (FA) zbog provokacije na račun klupskog kolege Heung-Min Sona. Naime, u razgovoru za urugvajsku televiziju, novinar ga je zamolio za Tottenhamov dres na kojem je pisalo Sonovo prezime, a Urugvajac mu je odgovorio: "Sonnyjev? Može biti i Sonnyjev rođak jer svi izgledaju isto". Šala je ipak ispala prilično neslana, pa se naknadno ispričao Korejcu:

"Sonny, brate! Ispričavam ti se zbog onoga što se dogodilo, bila je to vrlo loša šala. Znaš da te volim i da te nikada ne bih uvrijedio ili povrijedio, kao ni bilo koga drugoga! Volim te, brate!" Son je kao pravi gospodin prihvatio ispriku objavivši na društvenim mrežama:

"Razgovarao sam s Lolom (Bentancurom). Pogriješio je, svjestan je toga i ispričao se. Lola nikada ne bi namjerno rekao nešto uvredljivo. Mi smo braća i ništa se nije promijenilo. Ostavili smo ovo iza sebe, složni smo i vratit ćemo se zajedno na pripreme kako bismo se borili za naš klub kao jedno."

GALERIJA Raskoš u kojoj živi Luka Modrić: Vila s više od 2500 kvadrata i skupi automobili

Soccer: Copa America-Uruguay vs Bolivia
1/19

Son je inače jedan od najkorektnijih i najemotivnijih igrača na svijetu, što je i pokazao prije pet godina. Napravio je planirani prekršaj na nogometašu Evertona Andreu Gomesu i dobio žuti karton, ali bez namjere da ga ozlijedi. Nažalost, Gomes se zabio u Sonovog suigrača i doživio stravičan lom noge. Korejac je šokiran briznuo u plač. Reakciju možete vidjeti ovdje.

Ipak, da se vratimo na Bentancura. Urugvajac će gotovo sigurno biti kažnjen. FA je objavila sljedeće priopćenje: "Rodrigo Bentancur optužen je za navodno kršenje FA pravila E3 zbog neprimjerenog ponašanja u vezi s medijskim intervjuom. Navodi se da je Bentancur prekršio FA pravilo E3.1 jer je postupao na neprimjeren način i/ili koristio uvredljive i/ili pogrdne riječi te time narušio ugled nogometa."

Priopćenje nastavlja: "Nadalje, navodi se da ovo predstavlja 'otežavajući prekršaj' prema FA pravilu E3.2, jer je uključivalo izravnu ili neizravnu referencu na nacionalnost, rasu i/ili etničko podrijetlo. Rodrigo Bentancur ima rok do četvrtka, 19. rujna 2024., da odgovori na ovu optužbu."

Bentancuru prijeti teška kazna, potencijalno 6 do 12 utakmica suspenzije, ali vjerojatno će moći igrati do konačne odluke. S obzirom da ima rok do četvrtka, trebao bi biti na popisu igrača za nedjeljni derbi protiv Arsenala koji se igra u 15 sati.

VIDEO Kalinić o Gattusu: 'Lagano je digao ruke, zna da je to samo šuplja priča'

Komentara 1

NI
nitkoinista
13:50 13.09.2024.

sta je tu rasisticko? cinjenica je da bijelci tesko razlikuju zute od zutih i crne od crnih....pretpostavljam da je i njima tako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije